תגידו איזה מתכון יוצא לכם הכי טוב לעוגת שמרים פרווה? אחותי אמרה לי שעדיף חמאה/נטורינה במקום שמן שהאיכות של הבצק יוצאת יותר טוב זה נכון? אני רוצה להכין לילד ולבעל הם משגעים אותי לעוגת שמרים ואני חייבת טיפים או מתכון . הבאה שיש לי רק ממרח שוקולד השחר פרווה. יש פה בנות שיודעות להתעסק עם בצק במקרה?
אוכלאוכל
💬5 תגובות

תגובות (5)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בספטמבר 2025 בשעה 19:33
אממ זה עניין של טעם עוגה על בסיס שמן נשארת רכה גם לאחר קירור ולמשך כמה ימים ועוגה על בסיס חמאה/נטורינה יותר מתייבשת לאחר קירור פשוט בטעם של הבצק יותר ״עשיר״ אני אישית מכינה עם שמן ותמיד זה מקבל מחמאות ומתחסל מתכון שלי: בצק שמרים הכי פשוט וטעים קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים מערבבים ומוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבת מוסיפה חצי כוס שמן בערך ומערבבת לבצק מוסיפה מים לפי העין אני עושה את הבצק קצת דביק כדי שיצא ממש רך לאחר שמתחיל להתגבש בצק אני מוסיפה כף מלח ולשה 10 דק מורחת קצת שמן על הבצק ומתפיחה להכפלת הנפח מורידה נפח ומתפיחה שוב עושה את הצורות של העוגה ומתפיחה שוב מכניסה לתנור עם ביצה מעל עד הזהבה שהן יוצאות אני שמה מי סוכר מעל ויש לך עוגה שנשארת רכה גם שבוע אחרי האפייה זה גם המתכון שלי לחלות פשוט זה הבסיס לכל מתכון שמרים טעים 🤭
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בספטמבר 2025 בשעה 19:34
-עוגת שמרים- לשים בקערת מיקסר: חצי כוס סוכר . 2 כפות שמרים . כוס מים . שלושת הרכיבים האלו👆 להשרות 10 דק׳ בתוך הקערה. לאחר 10 דק׳ , להוסיף: קצת פחות מכוס מים. קילו קמח. 2 ביצים. כוס ורבע שמן. כמה טפיפות מלח. ואז מפעילים את המיקסר על מהירות 1 , 12 דק׳. לשוקולד: 2 כוסות קקאו. 160 גר׳ פ. וניל 4 כוסות סוכר. 2 כפיות ת. רום. כוס מים רותחים. לערבב ולהוסיף כוס ורבע שמן. ואחרי שמגלגלים לצורה... מורחים מעל ביצה ושומשום. בהצלחה ובתאבון❤️❤️
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בספטמבר 2025 בשעה 19:35
👆👆👆👆👆👆👆 אחת העוגות! תמיד מצליחה ויוצאת טעייייייים יוצא כמות יפה של 6 פסים
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בספטמבר 2025 בשעה 21:39
עם שמן לדעתי זה פחות מוצלח

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך