המלא ממלא יותר, הרגיל זה פחמימה ריקה, שאחריה מהר נהיים רעבים שוב.
אורז אני כן אכלתי מלא, פסטה המשכתי רגילה, אבל גם לא אכלתי הרבה ממנה תכלס
משתמשת פורטי23 בינואר 2021 בשעה 08:29
המלא מתפרק לאט יותר בגוף. אורז לבן לדוגמא מתפרק מהר ולכן מעלה מהר את רמת הסוכר ולרמות גבוהות. המלא מתפרק לאט יותר בגוף ואז העלייה בסוכר היא הדרגתית ולא קופצת לרמות גבוהות.
אנסטסיה, פחות משנה העניין של השובע, זאת לא הסיבה שמנחים אותנו לאכול אוכל מלא.
קוראים למדד הזה של קצב ההתפרקות והספיגה של סוכר בגוף: אינדקס גליקמי.
יחד עם כל מה שכתבתי, זה מאוד מאוד אינדיבידואלי וקשור לעוד הרבה גורמים. לדוגמא: לתפוח אדמה יש אינדקס גליקמי גבוה, אבל אצלי הוא כמעט לא מעלה את הסוכר, זה קשור גם לחיידקים במעיים ועוד כל מני דברים....