אפשר גם צלי בשר ותפו"א.
אני עושה את זה מלא.
לטגן המון המון בצל, להוסיף קוביות בשר, מים רותחים, מלח ופלפל ולבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
לקראת הסוף להוסיף קוביות תפו"א עם עוד מעט מים ולבשל כחצי שעה. הבשר יוצא רך חמאה והתפו"א מלאים בקרמל בצל ופלפל שחור. ממש אוהבים את זה אצלי.
מתאים למס' 8- שריר
וגם למס' 3- חזה
משתמשת פורטי3 באוקטובר 2019 בשעה 11:26
כן אשמח גם למתכון של אושפלו
משתמשת פורטי3 באוקטובר 2019 בשעה 11:40
אני לא כותבת כמויות, כי לא יודעת כמה סועדים.
בגדול זה ככה:
- גזרים
- בשר
- בצל
- אורז עגול
- מים רותחים
הכנה:
* לחתוך את הגזר לכעין גפרורים.
* לטגן בצל פרוס לפרוסות יחסית דקות.
* להוסיף את הבשר ולטגן ביחד.
* להוסיף מים רותחים שיכסה את הבשר ולבשל כשעה על אש נמוכה. להוסיף מלח, פלפל ומעט כמון.
מעכשיו לא מערבבים. מבשלים בשכבות.
* מוסיפים את הגפרורי גזר, מים, מלח, פלפל. את המים שמים כס"מ מעל הגזר ומבשלים כרבע שעה.
* מוסיפים אורז עגול שטוף, מוסיפים מים כשני ס"מ מעל האורז, נותנים רתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
* מבשלים חצי שעה מבלי לפתוח את הסיר. כשזה מוכן, אם רואים שעדיין יש יותר מים, משאירים את המכסה פתוח ומבשלים עוד על להבה נמוכה לאידוי הנוזלים.
בתיאבון.