ברזל נמוך ובעיות הריון: האם יש קשר וצריך לקחת תוספת?

היי בנות 🩷 היה לי כמה ימים של תסמינים מוזרים שהייתי בטוחה שזה הריון אז ביקשתי הפנייה והרופא שלח אותי לא רק לבדיקת בטא עשו לי עוד בדיקות יום למחרת (היום) קמתי וקיבלתי מחזור לצערי ומהבדיקות יצא שיש לי ברזל נמוך , אמור להיות 50 ואצלי הוא 20. התחלתי להלחץ אולי בגלל זה אנחנו לא מצליחים להכנס להריון (אנחנו רק 3 חודשים מנסים אבל עדיין זה עושה לחץ קצת😅) הלכתי היום לרופא נשים הוא עבר על הבדיקות ואמר לי הכל בסדר לא צריך לקחת כלום , לא רשם לי ברזל ולא כלום (אני לוקחת חומצה פולית 5 מג כבר חצי שנה) ואמר לנסות עוד 3 חודשים ואם לא מצליח לחזור אליו והוא יעשה בדיקת הורמונים ובדיקת זרע לבעלי מה הייתן עושות? מתעקשות על לקחת ברזל? אולי באמת בגלל הלחץ לא הולך לנו? אני יודעת שזה רק 3 חודשים אבל עדיין זה יושב בראש ולמה לא לעשות עכשיו בדיקת הורמונים וזרע ? מה זה משנה?
💬10 תגובות

תגובות (10)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 במאי 2026 בשעה 15:58
ברזל לא אמור להיות חמישים ברזל מתחת ל12 זה אנמיה מעל 12 זה תקין
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 במאי 2026 בשעה 15:58
אולי את מתבלבלת עם ערך אחר שהיה לא תקין
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 במאי 2026 בשעה 16:02
בת כמה את ? יש לך כבר ילדים? יכולה להגיד לך מניסיון 2 הריונית נכנסתי בצ׳יק ההריון הנוכחי השלישי לקח לנו שנה וחצי והכל בגלל לחץ !!!!! נטו נטו נטו לחץ. זה דבר מעצבן לשמוע להוריד לחץ ומתי שיבוא יבוא אבל אמאלה את לא מבינה כמה שזה נכון. שזה מגיע בזמן הנכון. גיליתי הריון שבוע לפני המבצע של איראן ופשוט כל החודש וחצי הקשים שיש בהתחלה של הבחילות הקראות וכו׳ חוויתי בבית ולא צריכה ללכת לעבודה ולהגיד שאננ צא מרגישה טוב. בכל אופן, זה יגיע בדיוק בשמןן שלו.. וכן, לחץ ממש ממש מפריע. אז פשוט להרגע וזה יגיע 😌😌😌
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 במאי 2026 בשעה 16:21
קודם כל תסמכי על עצמך. לגבי קופת חולים יש להם סף תחתון ומה שמעליו מבחינתם תקין, אבל זה לא אומר שבשביל פוריות זה תקין. הייתי מציעה לך לפחות להקפיד על תזונה עשירה בברזל, זה כן. בשר אדום למשל (וגם, לא להגזים כמובן). ברזל מהצומח למשל בטחינה כדי שיספג טוב תאכלי אותו עם ויטמין סי (למשל לימון, עגבניה).
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 במאי 2026 בשעה 16:21
אצלי הלחץ ניראה לי זה מה שהקשה לנו להיקלט בחודש ששיחררתי נסענו לנופש ולא חשבתי על הריון נקלטתי

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות