לחץ בית ספר: איך מתמודדים עם העומס?

פליז תגידו לי שאני לא היחידה... אני מרגישה שמגזימים בבית ספר בטירוף, ואף אחד מההורים לא אומר כלום, אז אני כבר לא יודעת אם אני מוזרה ומזניחה, או שאני הנורמלית וכולם משוגעים או שיש להם ילד אחד ו-2 נני בבית. הילדים שלי עברו מבית ספר אחר ובאמת שאני לא זוכרת שהיה ככה. הבן שלי בכיתה ה, ויש לו מבחנים ועבודות בלי סוף! (המורה גם מפרטת, כמה אחוזים של הציון על כל סעיף, כאילו זה עבודה לאוניברסיטה) ויש ביניהם כאלה שברור שהוא לא יכול לעשות לבד, וזה תכלס עלי. וללכת במיוחד לחנות לקנות לו חומרים להכין דגם של מערכת השמש, ואני כל הצהריים מגלגלת כדורי פלסטלינה ועצבנית ששאר הילדים שלי גם כן דורשים קצת תשומת לב... ואחרי כל זה אני רואה ילדים מביאים דגמים מושלמים שנראה שנעשו ב Ai אם זה היה אפשרי, מאיפה הילדים האלו מביאים כדורים מושלמים שצבועים מושלם? כאילו שכל מה שיש לי לעשות זה עבודה לשיעור מדעים🤦 המורה האמת מהממת של כיתה א כל היום קובעת בתים מארחים, ולא מדובר בבית ספר אזורי, לא כולם גרים כל כך קרוב. בנוסף יש ימי הולדת, ויש חוגים, ודורשים שאת הילדה פעם בשבוע נביא לא לבית ספר אלא לנקודת מפגש אחרת. חשבתי שתהיה הסעה מבית הספר, אבל לא! זה על ההורים, ואף אחד לא פוצה פה. מי אמר בכלל שיש לי אוטו? לבית הספר אני הולכת ברגל ופתאום נדרש ממני באותה השעה, 8 בבוקר להגיע גם לאותה הנקודה וגם לבית ספר לאחים של הילדה! ושוב בסוף היום: להגיע ל-2 נקודות באותה השעה. איך אתן עושות את זה? מתי ההורים אמורים גם לנשום? וכן, אני צריכה לקבל מחזור.
💬8 תגובות👍1 לייקים

תגובות (8)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי12 בינואר 2026 בשעה 19:01
וואי אף פעם לא שמעתי על בית ספר כזה זה באמת ממש קשוח אולי תנסי חדבר עם אחת האמהות שתעזור לך
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי12 בינואר 2026 בשעה 19:02
זה באמת מרגיז הבעיה בעיני הרבה פעמים היא ההורים, נותנים עבודה לילד וזה הופך לתחרות של ההורים מה הבעיה שהילדים יעשו מה שהם יכולים? בעיקר אם בית הספר נותן ציון על התוצאה ולא על המאמץ ואז ילדים שעשו לבד מתוסכלים שלילד אחר יש אמא אומנותית עם זמן פנוי... עבודות גדולות אנחנו מנסות שיעשו כמה ילדים יחד ואז כל פעם יושבים בבית אחר ולא הכל נופל על הורה אחד מבחינת הגעה למקום אחר, אולי תוכלי להתארגן עם עוד הורה או 2 ולעשות תורנות הסעות?
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי12 בינואר 2026 בשעה 19:14
וואו צודקת לגמרי!!!
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי12 בינואר 2026 בשעה 19:15
לאלי, קודם כל תודה כי אני צריכה לשמוע את זה! כדי להרגיש נורמלית. אז באמת כתוב בהוראות שיתחלקו לקבוצות ואפשר גם לבד. אבל מי דואג שיתחלקו לקבוצות? המורה לא חילקה אותם, והוא נשאר לבד. לגבי ההסעות אפשר להתארגן, וזה גם מה שאמרו לי בבית ספר כשהתלוננתי. אבל לא ברור לי איך זה פועל... נניח מישהו בא לאסוף את הבת שלי, אבל אני כבר יצאתי עם הילדים כדי להביא אותם לבית ספר, ובמקביל צריכה לחכות איתה לטרמפ... וכשיגיע תורי, להתחיל לנסוע לנקודה נוספת לפני כל הסיבוב 🤦😱 איזה פקקים יש פה .. חוץ מזה שאני לא באמת מעיזה לנהוג, רק בסביבה של הבית🙈 ולגבי התחרות זה ממש נורא. אני בטוחה שההורים עושים הכל לילדים, אני קולטת את השיחות בקבוצות הורים. כל היום שואלים מה שיעורי הבית! כאילו זה אחריות שלי. הקבוצות מציפות אותי בטירוףףףףף

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות