האם אתן חושבות שצריך לעשות חיסון לשפעת?? אני כרגע בשבוע 21+2 הרופא שלי אמר לי להתחסן בדחיפות וממש הלחיץ אותי . אני באמת מתלבטת אם לעשות או לא.. מישהי שעשתה ויכולה להגיד?
💬22 תגובות
תגובות (22)
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:11
אני שבוע 22* סליחה
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:13
אני לא עשיתי והייתי חולה גמורה ועדיין לא הייתי עושה
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:20
יש דיון ארוך בנושא בחיפוש קצר תמצאי פוסט דומה עם עשרות תשובות לשני הכיוונים ולכן אני ממליצה לך לעשות מה שנראה לך הכי נכון.
אני אישית לא מכניסה את עצמי למצבים של סיבוך אפשרי ולכן מתחסנת וממשיכה.
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:21
ומה שהכי חשוב לי לחדד זה שאם מישהי אחת עברה משהו לא מעיד עליך בשום צורה ולכן להסתמך על מה נשים אחרות עברו זה פשוט בעיני חסר משמעות.
יש סטטיסטיקה יש מי שנופלת על שפעת קלה יש מי שיתחיל לה סיבוכים ולכן זה אחריות אישית בלבד.
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:21
אני שבוע 13 פלוס
ועשיתי אתמול
הפחידו אותי ממש עם השפעת השנה
שנים קודמות לא עשיתי …
אבל הפעם יש לנו עוד מישהו/י קטן לשמור עליהם🫶🏼
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:30
אני לא עשיתי כי חשבתי שמיותר
חליתי בשפעת והיה נורא
שבוע שלם של חום וצמרמורות
שבועייפ וחצי של צינון ושיעול
התחרטתי ממש
בדיעבד הייתי מתחסנת ומחסנת את הילדים גם הם חלו שבוע והתפתח לדלקת ריאות
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 18:50
החיסון מכיל נגיפי שפעת מומתים, זאת אומרת אי אפשר להיות חולים מהחיסון עצמו! המערכת החיסונית מזהה את המומתים ומייצרת נוגדנים נגדם.
הסיבה היחידה לא לעשות? כי יש הרבה זני שפעת ואולי החיסון לא קולע בכלל לזן שיש השנה.
הסיבה לעשות? רק אפשר להרוויח מהחיסון נזק זה לא עושה. לפחות מי שבקבוצת סיכון מומלץ מאוד לעשות כי הסיכון גדול. ואנחנו בהריון- אז המערכת חיסון חלשה אז זה לגמרי הזמן כן לעשות ולקוות שהחיסון מכסה את הזנים שנפוצים בעונה השנה.
משתמשת פורטי8 בדצמבר 2025 בשעה 19:23
אני יכולה להגיד לך שאני חטפתי שפעת והייתי גמורהה של החיים וזה עדיין לא עבר אז קצת מתחרטת שלא עשיתי .
הרופא המליץ לעשות אחרי שנצא מזה אבל לא יודעת אם כבר יש טעם?