סכרת הריון אחרי העמסה 100 אובחנתי עם סכרת הריון עם 2 ערכים חריגים (ערך אחד חריג גבולי וערך נוסף חריג). במשך שבוע עקבתי אחרי הסוכר שלרוב היה תקין, היו לי 2 ארוחות במהלך כל השבוע שגרמו לסוכר שלי ממש לזנק ובצדק בהתחשב מה שאכלתי בתוך הארוחות האלה. בצום לרוב הסוכר תקין והיו מקרים בודדים שיצא לי תוצאה חריגה (הכי חריג היה 106). בכל אופן מרגיש לי שאני דיי מצליחה לשמור על סוכר עם איזון באוכל ולא בהיכרח מניעה מוחלטת מסוכר או ממאכלים שיכולים לעלות סוכר כמו פחמימות. היום הרופאת הריון בסיכון ממש נכנסה בי כאילו רצחתי מישהו שאכלתי כדור שוקולד קטן שהוא אפילו לא העלה לי את הסוכר לערך חריג. היא ממש הייתה נחרצת שאסור לי סוכר בכלל ושאני צריכה לחזור אליה שבוע הבא אחרי הקפדה של תפריט סכרת ובמידה ויהיה ערך חריג כלשהו היא רוצה להתחיל בטיפול תרופתי. מרגיש לי מאוד קיצוני וכל כך לא מידתית. ברור שאני לא ארצה לקחת סיכון על ההריון והעובר שלי אבל בסופו של יום אני לא אוכלת 100 גרם סוכר ביום והגוף שלי יחסית יודע להתמודד עם הסוכר כל עוד יש איזון במה שאני אוכלת. לכל מי שהייתה/יש לה סכרת הריון אשמח שתשפכו לי אור על הנושא אולי יש דברים שאני לא יודעת.. אבל כל עוד אני מצליחה לשמור לפי המעקב על סוכר תקין, האם אני צריכה להימנע לחלוטין מכל מה שעלול לעלות סוכר?
💬5 תגובות

תגובות (5)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בדצמבר 2025 בשעה 14:56
היי, קודם כל הצום עד 90/95 זה תקין תלוי בכמה הרופאה אומרת לך אבל הערכים בצום מאוד חשובים ואחרי ארוחות אם אמרה לך לבדוק אחרי שעה אז זה עד 140 ואם אחרי שעתיים אז עד 120 איך הערכים שלך אחרי ארוחות? האם היא הפנתה אותך לדיאטנית?כי דיאטנית אמורה לדבר איתך על הדברים האלו ולראות מה את אוכלת כמה יצא ואיך לשדרג את התפריט
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בדצמבר 2025 בשעה 15:00
סליחה נשלח לי באמצע, בגדול אצלי פחמימות פשוטות די מקפיצות לי, עברתי ללחם כוסמין מלא/פיתה כוסמין מלא וזה יותר טוב לי, אוכלת כל 3 שעות בערך 3 ארוחות ו2 מנות ביניים לדיאטנית שלי יש גישה קלילה, ואני אוכלת פעם ביום עם הנס קפה קינדר בואנו אחד וזה לא מעלה לי זה מה שגורם לי לשמור לאורך היום,שאני יודעת שיש לי את הפינוק הזה אבל את צריכה דיאטנית אם יש לחמים שלא עוברים לך תנסי לחמים מלאים או חיטה מלאה או כוסמין מלא פחמימה מעלה את הסוכר אז שימי לב לכמות שאת אוכלת ותשלבי ירקות חלבון ושומן,זה מאוד עוזר שלא תהיה קפיצה חדה (לא תמיד מספיק עוזר) אבל בגדול שתהיה לך דיאטנית יהיה לך סדר בהכל
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בדצמבר 2025 בשעה 17:18
זה קצת מורכב. קפיצה של סוכר יכולה להיות בשלבים שונים. אתן לך דוגמה הכי קלאסית. פיצה. מלא פחמימות, מלא מלא שומן. לא קיים סוכרתי שיודע להתמודד עם פיצה. הקטע שבגלל השומן לרוב אחרי שעה נראה תוצאה בסדר, אולי אפילו טובה. אם נמדוד אחרי שעתיים כנראה נראה קפיצה או חוסר שינוי, כלומר שהסוכר לא הצליח לרדת בכלל. אם נבדוק אחרי שלוש שעות ואחרי ארבע כנראה נראה שהסוכר עדיין גבוה. אז אם בדקנו רק אחרי שעה נגיד וואי מגניב, אני יכולה לאכול פיצה! כשבעצם הנזק משמעותי מאוד וגם לאורך זמן, כי יש השפעה משמעותית של ירידה מתחת ל100 לפני הארוחה הבאה בהקשר של רגישות לאינסולין. לכן זה שעובר לך סוכר בבדיקה אחת זה לא בהכרח אומר שזה עובר חלק. בשביל לקבל תמונה אמיתי צריך מעקב רציף וזה לצערי דבר שהקופה לא מממנת בסוכרת הריון... בנוסף ככל שההריון מתקדם התנגודת לאינסולין עולה ואז מאכלים שעברו בעבר לא יעברו... הקפדה יתרה ממתנת את זה קצת. לגבי ההשפעה... ממש בהפשטה, כשאת עם סוכר גבוה אז גם התינוק מקבל הרבה סוכר. העניין הוא שהוא לא יכול להיות עם סוכר גבוה והלבלב שלו עובד מצוין, אז הוא מפריש יותר אינסולין. אינסולין זה בין היתר גם הורמון גדילה ולכן יש תינוקות גדולים יותר. בנוסף כשהוא רגיל להפריש כמות גדולה יותר של אינסולין הוא ימשיך להפריש ככה גם אחרי הלידה, אבל ברגע שמנתקים את חבל הטבור יורדת אספקת הסוכר ואז יש סכנה לנפילות סוכר שזה מצב מסכן חיים. 100 בצום זה ממש בקטנה כשלא בהריון, בהריון זה גבוה מדי ומצריך טיפול תרופתי...

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות