וואי תקשיבו יש לי ילד בן שנתיים ו4 והוא איתי בבית לא במסגרת הוא עושה לי תמוות שאני משכיבה אותו לישון בצהריים ובלילה ואני מוצאת את עצמי נלחמת וצועקת ומתעצבנת ואחרכך מה זה כואב לי עליו באלי לבכות כל פעם שהולך לישון בחיי . הקטע הוא שאני מרדימה אותו באיזור השעה 20 בערב ועד שהוא נרדם אחרי כל המלחמןת שלי איתו זה באיזור השעה 21:30 . מה אפשר לעשות ? קוראת לו ספר אבל אין לו גבול הוא רוצה 5 ספרים שרה לו שיר רוצה עוד ועוד שירים ואחרכך הוא מדבר לעצמו שר לעצמו מספר לי דברים סיפןרים אומר שרעב שרוצה ללכת לא רוצה לישון הוא מחרפן אותי באותו הרגע עד שאני משתגעת ואחרכך מה זה מתחרטת על זה כי מסכן הוא כולה ילד קטן שרוצה להיות ער כל ההזמן אבל לצערי אין לי סבלנות איתו . אפשר טיפים משהו?
💬8 תגובות

תגובות (8)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 בנובמבר 2025 בשעה 20:17
אולי לנסות להשכיב אותו לישון קצת לפני שמונה? עכשיו שעון חורף אני שמה לב על הילדה שלי שהיא נהיית עייפה מוקדם יותר נניח לעשות מקלחת ב19:00 19:30 כבר לשים אותו במיטה להגיד לו מראש שאת הולכת לקרוא לו סיפור אחד ואז גם אם הוא מתעכב קצת עם השינה זה יגיע לשעה 20:00 וחשוב מאוד לתפוס אותם בשעת העייפות שלהם כי אם עוברת להם השעה זה קשה מאוד להרדים אותם ואז הם רוצים עוד שירים ועוד סיפורים תזכרי שכמה שהוא עייף קשה לו בעצמו להרדם אז הוא עושה את כל זה.. ובסוף בסוף הם נרדמים ואז יש לנו את הזמן לעצמנו צריך לנשום אוויר כמה שאפשר 💕💕
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 בנובמבר 2025 בשעה 20:25
אני לא מצליחה להבין, ילד בן שנתיים שישן צהריים, מה הציפייה שהןא ילך לישון מוקדם בערב??? אם כל ערב הוא נרדם ב21:30 אז יש שתי אפשרויות: 1. לא לתת לו לישון בצהריים ולהשכיב בשעה 18:30-19:00 2. לתת לו לישון צהריים ולהשכיב אותו ב21:00 להורים יש כל כך הרבה גבולות 'להלחם' עליהם למה לנהל מלחמות איפה שאפשר להמנע? זה לא טוב לך ובוודאי לא לילד הזה שמכריחים אותו להרדם.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 בנובמבר 2025 בשעה 20:39
אולי הוא לא מספיק מתעייף בין השנת צהריים לערב ? בגיל הזה צריכים להוציא מלא אנרגיות כדי להתעייף ולישון מוקדם.. תנסי לשנות משהו בסדר יום שלכם לעשות לו ממש כמו סוג של מסגרת. לגבי שנצ גם תגבילי אותו בזמן שלא ישן יותר מידי מאמינה שאם תקפידי על הדברים הללו ותעשי לו שיגרת שינה קבועה הכל יסתדר בהצלחה יקירה❤️🙏
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 בנובמבר 2025 בשעה 20:50
דבר ראשון מתי את עושה לו את השנצ ולכמה זמן הוא נרדם? עוד כיוון זה לנסות לשנות דברים ושיהיה ״לוז קבוע״ ותשתפי אותו גם בלו״ז הזה.. ילדים אוהבים להרגיש שהם חלק מקבלת ההחלטות..ממש תפרטי לו ״אחרי ארוחת הערב אנחנו נכנסים למקלחת,מתלבשים(אתה תבחר פיג׳מה של סמי הכבאי או מיקי מאוס) אחרי שנתלבש אנחנו הולכים לבחור 2 סיפורים בלבד,אכין לך בקבוק ואנחנו הולכים לישון.

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות