בוקר טוב בנות, אני צריכה עזרה לא משנה איך אני מכינה הבצק תמיד יוצא לי מזעזע אין לי מכונה או משהו כך שאני לשה את בצק בידיים. בבקשה תתנו לי טיפים איך להכין בצק רך וחלק ולא גושי מידי ודביק? ושיתפח יפה 😓🩷
💬9 תגובות

תגובות (9)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי28 באוקטובר 2025 בשעה 06:23
לערבב הרבה זמן זה עוזר לפתח גלוטן ומחליק את הבצק
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי28 באוקטובר 2025 בשעה 06:26
הטיפ הכי טוב תעשי קודם כל עירבוב מינימלי רק של קמח ומים ואפשר גם סוכר (מערבבת שיהיה גושי ודביק ואז סוגרת עם שקית ונותנת לזה לנוח חצי שעה) תני לזה לשבת בלי השמרים והמלח ואז מוסיפה את השמרים בלבד ונותנת לזה לישה עם יד רטובה (כל פעם שהיד מתייבשת תרטיבי אותה ולא להבהל שהוא עוד קצת דביק ולא 100% חלק) ואז אחרי עוד חצי שעה להוסיף את המלח וללוש עם ידיים רטובות בסטייל של קיפולים (תכתבי באינטרנט קיפולי בצק) ואז אחרי רבע שעה עוד קיפול יצא לך בצק חלום
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי28 באוקטובר 2025 בשעה 06:30
אני אלופת הבצקים… תקשיבי. יש שתי שיטות: 1. את לוקחת מים פושרים (לא רותחים ולא קרים) ושמה בהם כף של שמרים ונותנת לזה 10 דקות עד שיש ממש הקצפה. 2. פשוט לשים בתוך הקרעה הכל. אני ****רקקקקקק***** בשתי דקות האחרונות של הלישה (יש לי מיקסר אבל חד משמעית בצק אני מעדיפה ללוש ביד) מוסיפה מלח ולא לפני!!!! חייב שהגלוטן יתפתח. לפעמים יוצא מצב גם שבנות חושבות שצריך להוסיף עוד קמח כי הבצק דביק ואז בסופו של דבר הוא מתייבש, אבל בתכלס מה שצריך להוסיף זה שמן. אז תשימי לב לזה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי28 באוקטובר 2025 בשעה 06:31
כמובן שאני לשה בין 8-10 דקות ולא פחות מזה

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות