היי בנות הייתי שבוע שעבר עם בעלי בבדיקת מעקב אצל גינקולוג בהדסה ע"כ זאת לאחר שעברתי ניתוח שבוע לפני להוצאת גידול/ציסטה בשחלה. במהלך השבוע עלה לי החום אז אמרו לי להתפנות למיון וכך עשיתי. הגעתי למיון ושם הפנו אותי למחלקה שבה נותחתי שבוע קודם לכן. האחות ביצעה כמובן בדיקת מדדים ואולטרסאונד פנימי ע"מ לראות מה קורה ואם הכל בסדר. לאחר הבדיקה היא אמרה לי שהכל נראה תקין ושאין משהו חריג ואני אמורה לחכות בחזרה במיון להכנס לרופא ולקבל מכתב שחרור. לאחר כשלוש שעות המתנה נכנסתי לרופא נשים לאחר שהוא היה שקוע במחשב 2 דקות חרישיות הוא שאל אותי למה הגעתי וסיפרתי לו הכל וכו... הוא שאל כמה שאלות שקשורות לעניין ואז אמר לי להתכונן לבדיקה פנימית לראות אם ההתקן במקום, אפילו שלא ביקשתי לבדוק זאת וגם באולטרסאונד הראשון כבר ראו שהכל במקום ושהכל בסדר! והתוצאות היו כבר במחשב ככה שהוא יכל לראות/ראה את זה. הלכתי לאחורה התארגנתי ונשכבתי. הוא מגיע לבצע את הבדיקה ואז אני מגלה שבמקום לעשות אולטרסאונד פנימי הוא מתיישב מולי ובוחן את כל האזור ומכניס משהו עם היד מן פלסטיק כזה (לא ממש הצלחתי לזהות) הכניס את זה עמוק עד שזה ממש כאב לי ואז סיים ואמר שההתקן במקום. תודה רבה באמת. א. לא ביקשתי שתבדוק. ב. להבא תגיד לי שזה העניין ולא משהו שקשור לעצם הבעיה שבגינה הגעתי, ואז אני אחליט אם אני רוצה שמישהו יחטט לי שם. ג. לפי מה שידוע לי בדיקה של התקן לא הורמונלי לא מתבצע בצורה כזאת אלא ע"י אולטרסאונד פנימי בכלל ככה שהפנים שלו יותר לכיון המסך ולא לתוך האיבר מין שלי ממש. אני לאחר הבדיקה הזאת יצאתי ממש בפחי נפש והרגשתי שהוא פשוט עשה עלי סיבוב כדי לראות אותי ללא צורך שלא נדבר על זה שהוא היה ערבי ושפשוט נטל ממני את הגוף שלי ועשה בו מה שהוא רוצה ללא שהוא מיידע אותי ונותן לי את הזכות להחליט לגבי עצם הבדיקה שככה"נ לא נדרשת ולא קשורה לבעיה. אמממ אני לא רופאה ולכן אני לא יכולתי להגיד לו כלום באותו רגע ורק לאחר הבדיקה התחלתי לעבד את מה שקרה. אני ובעלי דיברנו על זה ביום יומיים שאחרי והחלטנו לגשת להנהלה של הדסה עין כרם אך עדיין אנחנו מתלבטים מה לעשות בעניין. האם יש כאן עוד נשים שחוו חוויה כזאת מרופאי נשים בבתי חולים בעיקר, (ששם התחושה שלא סופרים אותך ועושים מה שהם רוצים עם הגוף שלך) אשמח למענה בעניין.
💬18 תגובות👍2 לייקים

תגובות (18)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 בספטמבר 2025 בשעה 21:37
וואו איזה סיפור לא פשוט את האמת אני תמיד מעדיפה ללכת לרופאה אישה בלבד! וכל פעם שאין אני מתעקשת שרק רופאה תהיה.. לפני שבוע בדיוק הייתי צריכה לעשות אולטרסאונד מומחה לגבי גם איזה צ'יסטה שיש לי... ורק גבר היה- כמובן בעלי היה איתי ועדיין פשוט הרגשתי לא נעים בכלל! לדעתי רק אישה יכולה לטפל במקומות כאלה רגישים ואינטמים.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 בספטמבר 2025 בשעה 21:41
פשוט לא מסתדר לי בראש איך גבר- רופא יכול לעשות את כל מה שקשור לשם. ועוד בלי להסביר כלום בטוחה שהרגשת לא נעים בכלל גם הרופא שהייתי שבוע שעבר אצלו בבדיקה- ניסיתי להבין מה הוא רואה מה קורה וכו'?.. והתשובה מתנשאת כזאת, לא ברור פשוט לא .. בקיצור גם בלידה שהייתי ביקשתי רק צוות רפואי נשי בלבד ברגע שאמרתי שלא מעניין אותי מה אני רוצה רק אישה אז פשוט כיבדו את זה לחלוטין. שהיה צריך איזה רופא שיגיע לבדוק משהו שאלו אותי לפני אם זה בסדר שיכנס לבדוק וכו'.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 בספטמבר 2025 בשעה 21:44
עוד לציין שאני אשה חרדית שזה עוד יותר קשה כל העניין הזה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 בספטמבר 2025 בשעה 21:52
לא מבינה למה אנחנו צריכות לשתוק ולהיות אלה שלא בסדר. רופא צריך להסביר לך מה הוא הולך לעשות ובמידה ולא עושה זאת את שואלת אותו למה הוא לא עושה אולטרסאונד פנימי כי זה מה שאת יודעת שעושים. ובכלל בכל סיטואציה עם רופא תבקשו שיסביר למה צריך את זה למה בדרך הזו וכו' הם חושבים שאנחנו לא מבינות אבל ברגע שאת שואלת שאלות ומראה עניין הם מתחילים לפחד כי מבינים שאת לא פראיירית. גם אני היתי מהשותקות עד שנמאס לי. ויש כאלה גם באמת חמודים שמסבירים ואכפת להם ואני דואגת להגיד להם תודה שהם תקשרו איתי והסבירו

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות