שאלת תזונה לילדים... אני רואה פה שאמהות שואלות מתי לתת מעדנים, ורוב התשובות מזדעקות מה פתאוםםםם יש בזה סוכר, ולמה לא לתת יוגורט יווני עם קצת סילאן גג. ומה קורה שהילדים גדלים קצת? אני שולחת לילדים שלי לבית ספר קופסת אוכל עם פיתה(לרוב קמח לבן...) עם חביתה/טונה, ירק ופרי, לפעמים כדורי שוקולד שעשויים מתמרים ואגוזים. כשמבקשים בבית ספר להביא חטיף אני הולכת לסופר לקנות חטיף. הילדים שלי אומרים שהם היחידים מכל הכיתה שהקופסה שלהם לא עשויה במקרה הטוב מלחם עם שוקולד. לרוב מביאים חטיפים ממתקים, ואוכל באריזות. איך זה יכול להיות? ואני מאמינה, כי בבית ספר יכולים לשלוח לי הודעה ב21:00 להביא חטיף, ואני מבינה שהם יוצאים מנקודת הנחה שיש לי בבית ארון חטיפים, אחרת אין לזה הסבר. הוצאתי עכשיו חזה עוף, ובעלי שאל מה אני מתכוונת להכין. שניצלים!!! יום שישי .. הוא בהלם, מה עוד פעם שניצלים? לדעתו מוגזם... והבן שלי רוצה להכין לעצמו סלט טוסט לבית ספר, ואני בעד כי זה גורם לו לאכול סלט. בעלי נגד. גג פעם בשבוע לדעתו. אז מי אתן? מה אתן מכינות בקופסא? מה אתן חושבות על לחץ חברתי? כמה להתעקש על אוכל מזין?
💬9 תגובות

תגובות (9)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2025 בשעה 07:14
הכל תלוי אני חושבת שאם את ובעלך לא אוכלים שיא הבריא הילדים לא ירצו גם לאכול ככה ברגע שיש בית שבא לא אוכלים אוכל מעובד בכלל אז הילדים לא מרגישים את החוסר גם שהם בחוץ לא יבוא להם לאכול חרא אוכל אני חושבת שכמה שאפשר להשתתדל שיאכלו בריא זה טוב כי בסוף זה משפיע על המוח הריכוז והכל שאוכלים אוכל מעובד או עם מלא סוכר יכולה להגיד לך שנגיד בבית שלי עשינו שינוי ועוד ממשיכים לעשות אם זה שאין פה לחם לבן בכלל אלא רק לחם מחמצת שגם מתעכל יותר טוב בגוף וגם לא מעלה רמות סוכר בדם כמו לחם לבן דבר שני אם אני עושה לילד חביתה אז משתדלת שזה יהיה בשמן זית בלבד פנקייקים בחמאה במקום סוכר אז דבש ארטיקים מכינים לו נגיד ממנגו ובננה בניגנה ומקפיאים שוב הוא עדיין אוגל מעדן אוכל במבה אבל כן אני ממש משתדלת לאט לאט לעשות בחירות טובות גם אנחנו בתור הורים וגם הוא
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2025 בשעה 08:06
אני בגישה שבבית אוכלים כמה שיותר מאוזן. אין לנו בכלל חטיפים ומעדנים. למזלי אני חיה בסביבה שנדיר מאוד שתראי בגינה ילד עם חטיף, לרוב זה יהיה ירקות חתוכים או פירות או מקסימום פופקורן שהכינו בסיר כמו פעם... אצל חמותי יש מתוקים ושם הם כן אוכלים כשאנחנו מגיעים פעם בשבועיים בערך. גם בטיולים אוכלים 0 פחות מאוזן. בבית מציעה תמיד ירקות, ביצים, שניצל אמיתי (לא מאמאעוף, כזה שאני מכינה מחזה עוף), בולונז וגם פשטה מדי פעם. מדי פעם מכינים עוגיות או עוגה ואז לפעמים זה עם מייפל או מומתק בפרי ולפעמים זה עם סוכר אבל בכמות קטנה יחסית. הם עוד בגן, בת 5 ובן 3, אבל מעטים הילדים שמביאים נגיד אקטיבי או מעדן בקופסה. הרוב מביאים לחם מלא, ירקות, פירות, קטניות וכו. לדעתי השלב של הילדות מאוד משמעותי, גם כי זה נותן להם בסיס בריא לגוף וגם מבסס את כל מערכת היחסים שלהם עם אוכל להמשך החיים. אם הם רגילים לקבל ממתק כל פעם שכואב להם זה יתקבל ואם הם רגילים לאכול ארוחות מורכבות שכוללות ירקות, חלבונים בריאים, מעט אוכל מעובד אם בכלל (שיש בו גם חומרים שפוגעים בהתפתחות המוח ומאיצים תהליכי סוכרת וכלמיני הפרעות מטבוליות), ככה הם יתרגלו לאכול וזה לא יהיה עניין בהמשך החיים שלהם. למשל- אני שותה הרבה מים ובכלל לא שתיה ממותקת. זה מעולם לא היה עניין כי ככה גדלתי וזה מה שאני רגילה. אבני היסוד של התזונה שלי טובות. מעולם לא היה לנו בבית אוכל מעובד ותמיד היה סלט בכל ארוחה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2025 בשעה 08:26
אז אני מרגישה שאצלנו איפשהו באמצע, כי לא תמיד מקפידים על קמח לבן, אני כן אופה לפעמים וזה יהיה כוסמין מלא אבל כן גם מכירים ממתקים. ופתאום להגיע לבית ספר שכולם עם המון חטיפים וממתקים כ ל י ו ם , והילדים שלי מתגרים ומרגישים "מסכנים" למרות שבבית אין. הבוקר הבת שלי אמרה לי שמביאים היום חטיף ליציאה מבית הספר אבל בוואטסאפ לא אמרו, והיא הלכה בעצב כי לכולם יש ולה אין. המורה אמרה שתביא לה משלה .. אולי זה קשור לגיל. כי לא זכור לי מהגנים שזה היה ככה. ובבית ספר כן- ועברנו בית ספר וגם בקודם זה היה ככה. הגדול שלי אמר לי שבבי"ס הקודם רק הוא וילדה אחת היו מביאים אוכל "בריא" אבל השנה- אף אחד! כולם מביאים חטיף וממץק לארוחת בוקר!

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות