יאללה חברות תעזרו לי🙏🙏
רוצה להכין למחר למטפלות של הבת שלי איזה עוגיות או משהו מתוק שיהיה להן הן עובדות ממש קשה תנו לי איזה מתכון שיצליח🙏🙏
הריון ולידה
💬1 תגובות
תגובות (1)
משתמשת פורטי9 בספטמבר 2025 בשעה 16:32
עוגיות מושלמות:
[ ] רכיבים
[ ] 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
[ ] 1 כוס (230 גרם) סוכר לבן
[ ] 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
[ ] 2 ביצים בטמפרטורת החדר
[ ] 1 כפית תמצית וניל
[ ] 2 ½ כוסות (320 גרם) קמח
[ ] 1¼ כפיות סודה לשתייה
[ ] 1 כפית מלח
[ ] 300 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ לבערך שליש קוביה בגודל
[ ] 100 גרם פאקאנים קצוצים (אפשר לערבב גם עם קשיו קלוי ומלוח)
[ ] מלח מדלאן לגימור
[ ] שלבי הכנה
[ ] בקערת מיקסר מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר לתערובת תפוחה
[ ] מוסיפים לקערת המקסר ביצה כל פעם להטמעה
[ ] עם הביצה השניה מוסיפים את וניל
[ ] בנתים שוקלים קמח בקערה אחרת ומערבבים עם הסודה לשתיה ומלח ושמים בצד
[ ] לאחר הטמעה מוסיפים את תערובת הקמח מערבבים עד ששנטמע ולא יותר
[ ] מוסיפים את השוקולד והאגוזים
[ ] מערבים לממש קצת במיקסר או בעזרת כף
[ ] העברה לקירור
[ ] מחלקים את התערובת לשלוש מנות על נייר אפיה (כל מנה על נייר אפיה נפרד)
[ ] התערובת דביקיה אז מרטיבים מעט את הידים ומסדרים לצורה של גליל
[ ] מקפלים את הנייר על התערובת ומותחים את הגליל עם קלף
[ ] סוגרים את הקצבות
[ ] מכניסים את הגלילים למקפיא לשעה לפחות לתמקצות (אפשר לשמור לשימוש עתידי)
[ ] אפיה
[ ] מחמיים תנור ל 180 מעולת
[ ] מציאים את אחד הגלילים מהמקפיא
[ ] פורסים את הגליל לעוגיות ברוחב 1/1.5 סמ
[ ] מסדרים על התבנית ברווחים הן נפרסות
[ ] אופים במשך 10 דקות
[ ] באמצע האפיה לאחר שהן נפרסות מעט מפזרים את המדלן ומסובבים את המגש
[ ] מוציאים את העוגיות ונותנים להן להתקרר קצת הן יתקשו מעט ואז יש להעביר אותם לרשת קירור לצינון מלא
[ ] שומרים בקופסא אטומה ומשתדלים לא לסיים הכל שהן בקירור
[ ] לפי מתכון של אפרת - איך להרשים את חמותך עם התאמות שלי
[ ] https://leharshim.com/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%A1-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA/