מה עדיף לעשות? ניטור סוכר? או העמסת סוכר רגילה? מה ההבדל ביניהם? אשמח לעזרה
💬4 תגובות

תגובות (4)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בספטמבר 2025 בשעה 10:56
,ניטור זה מעקב, את עושות בדיקות דם דרך האצבע לעצמך עם מכשיר לבדיקת סוכר, בכל בוקר לפני אוכל, ואחרי אוכל, 4 פעמים ביום. הרופא מחליט אם צריך מעקב זמני או עד הלידה בהתאם. העמסת סוכר זה במרפאה, עושים בדיקה בצום , אחרי שעה שותים תמיסה ממותקת בהתאם לכמות שאת צריכה לשתות, ממתינים ועושים בדיקה (אם זו העמסה של 100 זה 4 בדיקות דם סה"כ כל שעה )
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בספטמבר 2025 בשעה 11:05
בלי ספק עדיף העמסת סוכר. אנסה להסביר בפשטות- לאנשים עם בעיה באינסולין יכול להיות פיק (הנקודה של סוכר הכי גבוה) בזמנים שונים אחרי אוכל. זה יכול להיות אחרי 40 דקות, שעה, שעתיים ולפעמים הבעיה בכלל שהסוכר לא יורד מספיק נמוך אחרי שלוש שעות מהאוכל. אם את מודדת בבית עם גלוקומטר יכול להיות שתמדדי שעה אחרי אוכל ויהיה תקין לגמרי אבל נגיד אחרי שעתיים תהיה לך קפיצה, או שאחרי שלוש שעות עדיין הסוכר יהיה גבוה. אלו מצבים בעייתיים אבל כיוון שעושים רק מדידה אחת יכול להיות שתפספסי אותם. לכן אומרים שבדיקת גלוקומטר לבד יכולה לאשר שיש סוכרת, אבל לא יכולה לשלול בוודאות מלאה.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בספטמבר 2025 בשעה 11:59
העמסת סוכר מדוייק יותר
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 בספטמבר 2025 בשעה 18:01
העמסת סוכר תבקשי את הסוכר ענבים תסחטי לימון שימי קרח וזהו

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך