תקשיבו יש לכן טיפ לבישול אורז פרסי? תמיד זה יוצא לי דביק מידי . אורז בסמטי משום מה יוצא לי אחד אחד וטעים אבל אורז פרסי או יסמין יוצא לי על הפנים . באורז פרסי/יסמין אני שמה על כל כוס אורז כוס וחצי מים רותחים. באורז בסמטי על כל כוס אורז אני שמה 2 כוסות מים רותחים. את אופן ההכנה אני עושה בדיוק אותו הדבר שמה שמן מחכה שיתחמם שופכת אורז לאחר שטיפה וסינון מערבבת טוב ומטגנת ואז שמה תבלינים מרק עוף פלפל שחור ומלח ומערבבת שוב טוב ואז שמה את המים החמים .סוגרת סיר מכסה במגבת אש קטנה 20 דק . כל פעם שאני פותחת את האורז הפרסי הוא יוצא טעים רצחחחחח אבל דביק מאוד שאני מערבבת זה נראה כאילו מישהו הקיא את האורז זה לא אחד אחד . יואו אני משתגעת למה זה ככה?
אוכלאוכל
💬6 תגובות

תגובות (6)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי31 באוגוסט 2025 בשעה 20:35
טיפ ! לטגן את האורז 10 דק ותוך כדי לערבב לא לוותר על זה !!! על כל כוס אור 2 כוסות מים רותחים בכוס חד פעמית לשתייה חמה. עדכני אותי
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי31 באוגוסט 2025 בשעה 20:36
אורז*
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי31 באוגוסט 2025 בשעה 20:37
תתטגני את האורז עם שמן זית, למשל 4-5 דקות אני אישית מוסיפה רק מלח .. לגבי כמויות המים, אני עושה לפי העין אבל יוצא מושלם ובכללי יש כאלה שלא פותחים את הסיר וזה, אני מערבבת אחרי 10 דקות ובודקת טעם מכבה את הגז אחרי 15 דקות של בישול ונותנת לו עוד 7 דקות עם מכסה סגור ללא אש אורז פרסי יותר מהיר להכנה לעומת אורז עגול
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי31 באוגוסט 2025 בשעה 20:55
לכן אני אוהבת בסמטי, כי יוצא לי אחד אחד..

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות