היי התינוקת שלי בת כמעט שבועיים, הנקה מלאה (בשילוב עם בקבוקים שאני שואבת ומביאה לה אבל אין תמל בתמונה). היום שמתי לב שירד לי החלב משמעותית אם הייתי שואבת 60 מל כל צד, עכשיו זה 20-40 מל בקושי כל צד. איך אפשר להגביר את הייצור של החלב? אני לא רוצה להפסיק להניק או לשאוב ולתת תמל בסוף..
הריון ולידההריון ולידה
💬8 תגובות

תגובות (8)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 באוגוסט 2025 בשעה 19:28
שאיבה זו לא אינדיקציה לכמות החלב שהגוף שלך מייצר בפועל. יש נשים שלא מצליחות לשאוב אפילו 10 מ"ל ומניקות למרחקים. אחרי הלידה יש עודף חלב. הגוף מייצר יותר חלב ממה שהיונק זקוק לו בפועל. אני אחרי הלידה הייתי שואבת בקבוק מלא עד למצב שהיה נשפך כבר, תוך רבע שעה גג. ואז אחרי חודש כבר בקושי מתמלא חצי. אצלי הם היו על הנקה מלאה ושאבתי כדי ליצור סטוק קטן רק למקרים שאצטרך לצאת מהבית. אני לא הבאתי את השאוב אף פעם. אני רק הנקתי. וגם בתקופה שלא הצלחתי כבר לשאוב כמעט כלום(כשהכמות ירדה ל20 בשאיבות), העליה במשקל של הבייבי הייתה מורגשת. וגם הטיטולים של הפיפי והקקי מבחינתי היו מספיקים כדי לדעת שיש לי מספיק חלב בהנקה.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 באוגוסט 2025 בשעה 19:44
הדרך הכי טובה להגביר זה להמשיך להניק. כמו שכתבו מעליי כמה שיוצא בשאיבה זה לא כמה שיש בפועל, הילד תמיד מצליח להוציא יותר יעיל מכל משאבה. תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותשני טוב ויהיה בדיוק חלב בכמות שהבייבי צריך.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 באוגוסט 2025 בשעה 21:32
תדברי עם יועצת הנקה. מה שחשוב להבין זה שהגודש הראשוני נרגע באיזשהו שלב וזה לא אומר בהכרח שהתמעט החלב. אם הילדה בטוב, עולה במשקל תקין, אז אין מחסור.

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך