איך מתחילים טעימות? עם מה מתחילים ולאן מתקדמים? מה המטרה לבסס ארוחה שלמה? ואיך יודעים כמה לתת?
הריון ולידההריון ולידה
💬12 תגובות

תגובות (12)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 במאי 2025 בשעה 13:51
עוקבת
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 במאי 2025 בשעה 13:51
תבחרי ירק כלשהו... בטטה/קישוא/ גזר/תפוא..וכו לתת בערך יומיים שלושה כל ירק ולאט לאט תביני מה התינוק אוהב יותר. אחר כך אפשר לשלב במרק טחון כל מיני ירקות אחר כך נהוג להמשיך לפירות ואז אלרגניים (אותם כן חשוב לתת במשך שלושה ימים רצופים בלי מזונות אחרים בשביל לשלול אלרגיה)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 במאי 2025 בשעה 13:56
ההנחיה היום היא פשוט לתת הכל מגיל חצי שנה, מלבד אלרגנים אותם כן חייבים לחשוף בנפרד שלושה ימים כל אחד כמות קטנטנה בשעות הבוקר באמצע שבוע. כמויות לאט לאט. להקשיב לילד כמה הוא רוצה. לא ללחוץ. ביסוס ארוחה הכוונה שהילד מלא אחכ ולא דורש עוד הנקה/תמל מיד אחרי המוצקים. יש נשים שמאדות וטוחנות ומאכילות בכפית. אני פחות מתחברת, נותנת כל מה שאנחנו אוכלים, מניחה על המגש ונותנת להם לאכול בעצמם
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 במאי 2025 בשעה 14:07
המטרה היא לחשוף את הילד לאוכל "רגיל" רק חשוב בהתחלה כל פעם משהו אחד ירק/פרי בלי שום תוספת למשך יומיים כדי לוודא שאין רגישות או אלרגיה. ככל שמתקדמים עם הטעימות אפשר לבנות ארוחות שלמות. כמובן שאחרי יומיים שטעם קישוא ויומיים שטעם גזר ולא פיתח תגובה אלרגית כלשהי, אפשר לתת לו בפעם הבאה את שניהם יחד. המלצה לא להתחיל עם בטטה- ירק מתוק שיגרום לשאר הירקות להיות פחות אטרקטיביים ולא פעם הילדים דוחים את הירקות האחרים כי הם לא משתווים למתיקות בבטטה

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך