הכנתי פסטה ברוטב עגבניות ותוך כדי הכנה שהרוטב רותח והכל החלטתי להוסיף שמנת ( חשק לרוטב רוזה פתאום) זה תקין לאכול? לא שברתי את הרוטב ? בנראות זה לא נראה שנשבר השאלה אם מותר בהיריון
הריון ולידההריון ולידה
💬3 תגובות

תגובות (3)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במאי 2025 בשעה 15:51
לא הבנתי את הבעיה אני תמיד עושה את זה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במאי 2025 בשעה 15:51
תשובה מגיפיטי: הוספת שמנת לרוטב עגבניות חם (כדי להכין רוטב רוזה) זה תקין לגמרי – כל עוד השמנת לא נראית כאילו “נשברה” (התפרקה לגושים או נראית כמו גבינה), אין בעיה מבחינת בטיחות האכילה. לגבי הריון – כן, מותר לאכול את זה בהריון אם: 1. השמנת הייתה מפוסטרת – כל שמנת מתוקה או לבישול שנמכרת בסופר בארץ היא מפוסטרת, אז לרוב אין מה לדאוג. 2. היא לא הייתה מקולקלת או פתוחה הרבה זמן לפני כן. 3. חיממת את הרוטב עד שהוא רתח – כלומר, חום גבוה שמסייע גם מבחינת חיסול חיידקים אם יש. אז אם מדובר בשמנת רגילה מהסופר (כמו תנובה, יטבתה, שטראוס וכו’) והיא לא הייתה פתוחה מעל 5 ימים, ואין סימנים של קלקול – את יכולה לאכול בלי חשש. רוצה שאבדוק עבורך מידע נוסף לפי סוג השמנת שהשתמשת בה?
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במאי 2025 בשעה 15:55
תודה אכלתי תסביך על הסיר חחחחח

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך