היי הריון ראשון חחח… יש לי שאלה ראיתי שאסור לאכול סושי,פסטרמה וכו וכמובן שלא אוכלת השאלה שלי זה למה אסור בעצם? מה הסיכון? לי או לעובר למה בעצם יש איסור על מאכלים מסויימים מה הם גורמים??
הריון ולידה
💬5 תגובות
תגובות (5)
משתמשת פורטי1 במאי 2025 בשעה 07:39
לפי מה שאני יודעת לגבי סושי זה הדגים נאים והמחלות שיכולות להיות בהן
אין בעיה לאכול סושי צמחוני שהכנת בבית ויש גם מקומות עם פס הריון
משתמשת פורטי1 במאי 2025 בשעה 07:48
אין בעיה לאכול סושי עם דג אפוי לדוגמה
יש סושיות שיש להם פס הריון - אני הייתי מזמינה מכזה ולא צמחוני. הסושי היה מגיע גם בלי אצה.
פסטרמה מותר או מטוגנת או צלויה או בטוסט. אפשר גם פסטרמה רגילה כל עוד היא לא מעושנת (כי היא לא עוברת את הטמפרטורה שמחסלת את החיידקים)
משתמשת פורטי1 במאי 2025 בשעה 07:50
לא מומלץ גם נגיד ביצת עין כי הצהוב חי אבל חברה שלי כל ההריון אכלה (לקחה סיכון) כי זה מה שהיא רצתה מאוד והכל בסדר.
לא מומלץ גם חומוס מחומוסיה כי אין לדעת מה רמת הנקיון שם.
מותר חומוס מקופסה או תכיני בבית
משתמשת פורטי1 במאי 2025 בשעה 08:13
בבשר/ביצים/דגים שלא מבושלים בחום גבוה יש אפשרות להתפתחות סלמונלה וחיידקים אחרים
מסכן בעיקר את העובר כי לאדם שלא בהריון זה לרוב מסתכם בקילקול קיבה
כנל חומוס וגבינות לא מפוסטרות!