היי בנות הריון ראשון שבוע 22
האם כדאי לקחת דולה להריון או שזה סתם בזבוז כסף??? כנ״ל לגבי קורס הכנה ללידה ?
הריון ולידה
💬8 תגובות
תגובות (8)
משתמשת פורטי24 במרץ 2025 בשעה 13:02
תלוי בך ובמעטפת שיש לך
אנחנו כן לוקחים דולה שגם עשתה לנו קורס הכנה ללידה
מבחינת דולה אצלנו זה הריון ראשון, ואני מעדיפה שתהיה איתנו מישהי שעושה איתנו תהליך מההתחלה ועד הסוף וגם תהיה זמינה אלינו בחדר לידה להבדיל ממיילדות שגם יש להן יולדות נוספות חוץ ממך וגם יכולה להיות לך פתאום החלפת משמרות באמצע.
אז אנחנו מעדיפים מישהי שכבר מכירים ותדע איך לעזור לנו לקדם את הלידה ושזו תהיה חוויה שנצא ממנה בטוב ולא טראומטי כמו שראיתי שהרבה תארו את הלידה הראשונה שלהן. אבל שוב אצלנו זה רק אני ובעלי (והדולה) שנהיה בחדר לידה, אז אם יש לך עוד מלווה שמבינה ויכולה להשרות רוגע! שזה סופר חשוב אז תעשי את השיקולים.
לגבי קורס הכנה ללידה אז אנחנו עשינו אצל הדולה אבל בלי קשר אני ממליצה, זה נותן לך וודאות וידע לך ולבן הזוג מה לעשות ברגע האמת ואיך לזהות בכלל שזה רגע האמת, ומסבירים לך שלב אחרי שלב מה יכול לקרות מה התרחישים, מה עושים, ובעיניי זה סופר חשוב להגיע עם ידע ולא תלושה שאין מושג מה עומד להיות.
וכמובן נותנים גם תרגילים שיכולים לקדם לידה בשלבים השונים.
משתמשת פורטי24 במרץ 2025 בשעה 13:32
לדעתי האישית בזבוז של כסף, אבל את יכולה לקבל על זה החזר מקופת חולים.
בעיניים שלי ראיתי דולה מלחיצה יולדת ללדת בבוקר כי יש לה אירוע משפחתי בערב (כמובן שזה תלוי דולה, אז אם את רוצה לברר ולבדוק על מישהי שלא תעשה את זה)
יש גם דולות שמתערבות למיילדות בבתי חולים ומפריעות להן בעבודה (ועם כל הכבוד, מיילדת היא אחות עם ניסיון להבדיל מדולה שהיא לא תמיד אחות/מיילדת… אז עדיף להקשיב למיילדת).
משתמשת פורטי28 במרץ 2025 בשעה 12:06
תלוי מאוד בהרגשה שלך ובהיכרות שלך עם עצמך, אני לקראת לידה ראשונה ובחרתי לקחת דולה שגם לא זולה אבל מגיעה עם המון ידע ומלווה אותי ממש כל ההיריון (אקווליבריו ויועצת הנקה) אני פשוט יודעת שלי זה יעשה טוב שתהיה איתי מישהי עם ידע שנעים לי איתה.
הלכנו אליה לפגישה לפני אני ובעלי לראות שבאמת יש לנו חיבור. יכולה להגיד לך שעכשיו אני בשבוע 25 ואני פשוט אוהבת אותה ושמחה שבחרתי בה.
היא ממש זמינה לי וענתה לי כמה פעמים על שאלות שלא ידעתי את מי לשאול
אז באמת באמת זה תלוי כל אחת לכשעצמה.
לגבי קורס, לכל בית חולים כמעט יש קורסים של הכנה ללידה שאם את יולדת שם אח״כ את מקבלת החזר
אני מתכננת ללדת באיכילוב ונרשמתי שם לקורס
בעיניי ידע זה כח וממש חשוב לבוא מוכנה
בהצלחה והמשך היריון תקין ומשעמם
לידה קלה בידיים מלאות ❤️❤️