היי לכולם אני אמא לתינוקת בת חצי שנה ילדה ראשונה רציתי לספר שכל פעם שכשאני אוכל הילדה מתענינת ורוצה גם ואפילו בוכה כי היא רוצה לאכול מהאוכל שלי ואני מפחדת כי זה. ילדה ראשונה ולא יודעת איך עושים את זה איך מתחילים נתתי גרבר אבל אוכל עדיין לא והיא מראה לי שהיא ממש מתענינת אשמח לטיפים לדעת מה לעשות מה מותר להם ואיך 🙏🏻
💬3 תגובות👍1 לייקים

תגובות (3)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 במרץ 2025 בשעה 11:24
בגדול מותר הכל מלבד דבש וחלב ניגר. אלרגנים צריך לחשוף בנפרד לשלילת אלרגיה, חוץ מזה אפשר פשוט לתת הכל. מציעה לך בחום לעשות קורס החייאה ומניעת חנק אצל תינוקות, יש קורסים אינטרנטים ויש פרונטלי. אפשר לבדוק עם ארגון בטרם, יש להם לפעמים שהם מארגנים ואם לא בטח יודעים איפה. יש כמה תזונאיות ילדים נפלאות שמעלות הרבה תוכן רלוונטי באינסטגרם, למשל מורין פרידמן שהבת שלה בדיוק בת חצי שנה, הודיה לוטן שגם מנגישה מקסים את כל התחלת מוצקים. חשוב לתת את האוכל בישיבה בכיסא עם גב זקוף. אם הילדה עוד לא מספיק יציבה אפשר לגלגל מגבת ולשים מאחורי הגב שלה לתמיכה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 במרץ 2025 בשעה 11:30
אין לך מה לפחד. כמו שאורה כתבה מעל-חטץ ממה שאסור לתינוקות מתחת לגיל שנה -טת יכולה לתת לה מהכל. אם היא רואה אותך אוכלת ורוצה -תני לה לטעום מהרוטב. אם היא כבר טעמה ממה שאת אוכלת אז תמעכי ותני לה טיפין טיפין. זה מעולה שהיא מביעה התעניינות. לזה בדיוק מחכים
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 במרץ 2025 בשעה 16:35
עושים בהדרגה אני גם עם ילד ראשון וזו הסיבה היחידה שאני הולכת לטיפת חלב כי ככה מנחים אותי תתחילי לבסס ירקות כל יום ירק אחר לדוגמה יום 1 קישוא יום 2 קישוא יום 3 גזר יום 4 קישוא וגזר וכן הלאה רק אחרי ביסוס ירקות את עושה לו מנה במקום בקבוק ואז מתחילה טעימות של פירות בהדרגה ולאט לאט לא תמיד הפ זורמים בהתחלה. גרבר על ההתחלה אומרים שזה לא טוב בגלל הממתיקים יש בפנים. ממליצה כשאת מתחילה טעימות לעשות את זה כשעה וחצי אחרי שאכלה ככה תזרום ולא תהיה רעבה מידי וגם לא שבעה מידי. לטחון למרקם מרקי אחרי שהירק עבר אידוי- אפשר לשים סיר עם מים על הגז ומעל מסננת ואת הירק