בנוגע לסוכרת היריון גיליתי לפני שבוע ומאז מנטרת כמה פעמים ביום ותמיד יוצא תקין ביותר ב״ה הכי גבוה שיצא היה 114 שעתיים אחרי ארוחה עכשיו עשיתי שעתיים אחרי ארוחה ויצא לי 145 , זה מספר שפעם ראשונה אני רואה ואכלתי ארוחת ערב רגילה לגמרי ( הוספתי גמבה שלמה זה השוני היחיד) יכול להיות שהגמבה גרמה לזה? אם אני עכשיו רעבה עדיף לא לאכול כי הסוכר גבוה ? מה הסיבה שזה עלה ככה פתאומי
הריון ולידההריון ולידה
💬5 תגובות

תגובות (5)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בפברואר 2025 בשעה 20:58
גמבה היא אומנם נספרת כירק ולא פחמימה גלויה, אבל היא יחסית פחמימתית ויש הרבה נשים שלא עובר להן. הארוחות של קצה היום, בוקר וערב, הכי קשות לגוף מבחינת הסוכר. אני הורדתי לגמרי פחמימות גלויות בארוחת ערב וזה הדבר היחיד שמאזן לי את הבוקר. ההמלצה היא לחכות 3 שעות בין ארוחה לארוחה. הייתי מתייעצת עם התזונאית מה עושים במצב כזה, אבל כרגע בודקת האם באמת אני רעבה ואם כן אז אוכלת נגיד חופן אגוזים או פרוסת גבינה צהובה, משהו שיותר שומני ובלי פחמימה בכלל
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בפברואר 2025 בשעה 21:58
בגמבה, עגבניה, גזר, בצל, תפו"א בטטה - יש ערך גליקמי גבוה.. (מלפפון וחסה - אפשר חופשי..) מותר לך גמבה אבל לא שלמה ועדיף בסלט עם שמן זית (שומן מוריד קצת סוכר וגם חלבון)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בפברואר 2025 בשעה 21:59
בעיקרון עדיף לא להתחיל ארוחה כשהסוכר מעל 94. אבל לפעמים אפשר לאכול משהו שהוא חלבון/ שומן ללא פחמימה ואז יכול להוריד את הסוכר כמו למשל לאכול אבוקדו בכפית או חצי קוטג'.. או כמה אגוזים..
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי18 בפברואר 2025 בשעה 22:01
תודה❤️

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך