שבוע 33
מתחילה לחשוב קדימה
מעוניינת לנסות ולהניק..לשאוב גם אם צריך.
איך…
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 04:44
שבוע 33
מתחילה לחשוב קדימה
מעוניינת לנסות ולהניק..לשאוב גם אם צריך.
איך מתכוננים
האם כדאי לרכוש משאבה או שרק עכשיו שאדע?
מה עם תמל?
לשלב?
לתת?
💬13 תגובות👍1 לייקים
תגובות (13)
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 04:44
רק *אחרי* שאדע
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 04:44
עוקבת
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 04:59
לרכוש והרבה סבלנות
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 05:02
אני משלבת רק בלילה סימילאק
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 05:32
תבואי להנקה עם ראש פתוח תנסי.
בנתיים תרכשי שיהיה בקבוק אחד או שניים + תמ"ל (חייב להיות בבית גם בהנקה!) לא הייתי ממליצה לרכוש משאבה אלא להשאיל אחרי לידה מיד שרה ולהחזיר אם לא רלוונטי.
להיעזר באחיות שביולדות הן עברו הדרכה להנקה ופשוט לנסות ולבדוק אם זה זורם לכם
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 05:33
בהנקה בלעדית (השאיבה היא מנימלית רק שאת לא ליד התינוק/ת) כל שאר הזמן לא מתעסקת עם זה פשוט מניקה
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 05:38
מאוד מלחיץ העיניין הזה
לדוגמה רוצים לצאת עם התינוק ולהכין מנות בקבוק זה תמל או חלב שאוב?
משתמשת פורטי4 בפברואר 2025 בשעה 05:59
משאבה תמיד אפשר לקנות או להשכיר. תתחילי להניק בבית חולים, שם תוכלי גם להתנסות במשאבות. תראי אם מתאים לך בכלל.
כן לגשת להנקה עם ראש פתוח והרבה הרבה סבלנות. זה לא קל בהתחלה, הציצי מלא ונפוח, הפטמות כואבות, יש מחסור בשעות שינה… אבל אין כמו הנקה!! אחרי שהגוף מתרגל לרעיון את תראי איזה כיף זה ואיזה החלטה נכונה עשית!!! אין להשוות אמא מניקה לאמא שמערבבת אבקה ונותנת בקבוק. הנקה זה לא רק לתת לילד אוכל : זה החיבור עם התינוק, זה הכלי הכי יעיל להרגיע, לתת להם חום וקרבה של אמא. אם יש לך בן אז מיד אחרי הברית המוהל יגיד לך להניק כי זה מרגיע ומקל על הכאב.
לגבי תמ״ל גם לא הייתי קונה מראש: קודם כל יש דוגמיות שמקבלים בכל מיני ערכות לידה, שנית תוכלי לקחת כמה בקבוקים מבית חולים להתחלה . ואם תצטרכי אז בעלך ילך לקנות. תמ״ל מוכרים בכל מקום אין עם זה בעיה.
עם כל הילדים שלי עד חצי שנה הייתי על הנקה בלעדית וגם שאבתי, כך שבעלי יכל לתת להם בלילות או נגיד אם הייתי צריכה לצאת. עם הזמן את תסדרי את הסדר יום והגוף שלך ידע מתי לייצר חלב בכמות מספקת.
בהצלחה!!