מה אסור לאכול בהריון בשליש הראשון?
מאכלים שצריך להמנע מהם… אשמח לשמוע, לא יודעת מאיפה לקבל את המידע הזה 😊
הריון ולידה
💬4 תגובות
תגובות (4)
משתמשת פורטי12 בינואר 2025 בשעה 18:27
לא חושבת שיש משהו ספציפי על השליש הראשון
בכללי בהריון להמנע מדגים נאים , ביצים לא מבושלות ( ביצת עין/ביצים עלומות) סופלה , נבטים ,גבינות שיושבות במים כמו בולגרית צפתית ובטוחה שיש עוד מלא ממליצה להכנס לגוגל פשוט לרשום יש רשימה ארוכה 😅
משתמשת פורטי12 בינואר 2025 בשעה 18:54
בכללי
כל אוכל שלא מבושל עד הסוף (פסטרמה,סושי וכו)
וגבינות שעומדות במים
משתמשת פורטי12 בינואר 2025 בשעה 18:54
נקניקים רק אחרי חימום טוב טוב...
קינוחים- לבדוק שאין ביצים בקרמים
אם את נוטלת תמציות צמחים- רק בהתייעצות רופא!
קפאין- עד שתי כוסות קפה ביום, ותה שחור/ירוק גם צריך להפחית כי יש קפאין.
חליטות- אותי זה הפתיע אבל הרבה צמחים ממליצים להפחית.. מרווה ממש אסור, קמומיל ונענע להבנתי מומלץ להפחית. ויש עוד... אם את בקטע של חליטות כמוהי תקראי קצת בנושא...
לשטוף ירקות טוב
לאכול במקומות נקיים.
חומוס ממליצים רק טרי שהכינו בבית ולצרוך תוך יומיים כי מתקלקל ממש בקלות ונשים בהריון בסיכון גבוה ב30% לחטוף ליסטריה משאר האוכלוסייה.
ומומלץ להמנע מסלטים מוכנים מאותה הסיבה של החומוס.
גבינות עם עובש אסור
ולדאוג שהגבינות שמותר יהיו מפוסטרות (חשוב לשאול במסעדות)
משתמשת פורטי12 בינואר 2025 בשעה 18:56
העיקרון המנחה הוא שאת רוצה להיזהר מחיידקים כמו סלמונלה למשל שיכולה להימצא בביצים לא מבושלות.
לכן גם לא מומלץ לאכול חומוס שקנית בחוץ אלא אם כן את יודעת שהמטבח ממש נקי וסטרילי. כנל לגביי כל מה שהשאר כתבו כאן.
לי הרופאה אמרה שאם אני ממש רוצה פסטרמות (או כל דבר אחר שאני לא בטוחה לגביו) אפשר לחמם קודם במיקרוגל וזה הורג את החיידקים