ככה ,היום התייעצתי עם רופא הילדים של הבן שלי .הוא אמר שאפשר להתחיל בטעימות ,הוא בן חמישה חודשים עוד שנייה ממש . המלצות איך להתחיל ?מה לתת ?באיזו כמות ?ועצה פעמים ביום ? מי עוד התחילה בחמישה חודשים? מחכה לחגיגת הטעימות 🙂
הריון ולידההריון ולידה
💬3 תגובות

תגובות (3)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי2 בינואר 2025 בשעה 11:45
עוקבת🙃
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי2 בינואר 2025 בשעה 12:23
תתחילי מתפו"א ,גזר ,בטטה ,קישוא , דלעת . אחרי שסיימת עם זה תשלבי מרק עם הכל וצוסיפי כל פעם סלרי ,כוסברה ,פטרוזיליה , בצל ,שום . טחינה ולימון . או אבוקדו ולימון כמובן להוסיף את הלימון אחרי שניסית לבד אבוקדו או טחינה לוודא שאין תגובה אלרגית לאחד מהם . פירות זה תפוח ,בננה , אפרסק ,שזיף (שימי לב שאפרסק ושזיף הם אלרגניים מאוד ) תפוז (תפוז יכול לעשות גירוי קל באיזור הפה ,גם לנו המבוגרים אז לא להבהל ) להשתדל פשוט להכניס ישר לפה בלי ללכלך אותו יותר מידי . שעועית ירוקה , תירס (עשיתי לשלי מרק תירס ) אמ... מרק שעועית טעים .. מרק חרירה .. בהמשך מעדני חלב בריאים יוגורטים , דייסת שיבולת שועל ביתית , קציצות , עגבניה מלפפון .. נראה לי כתבתי כמעט הכל ..
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי2 בינואר 2025 בשעה 12:31
אני התחלתי בגיל 5 חודשים עד חצי שנה נחשפו להכל כולל הכל וביססו לפחות ארוחה אחת. לפי משרד הבריאות את יכולה להביא הכל!!! דבר יחיד שאת צריכה להפריד זה אלרגנים ואותם את בודקת שלושה ימים ואם הכל טוב ממשיכה כרגיל עוברת אלרגן הבא. בתור אלרגנים חשפתי לביצים טחינה (שומשום) דגים סויה ולא עולה לי עוד כרגע. מבחינת ירקות ופירות פשוט הייתי מכינה מרק או מרסקת פירות/מגרדת במגרדת ומביאה הכל ביחד (שוב אומרת אין עם זה שום בעיה גם לפי משרד הבריאות) אישית מעולם לא טחנתי אוכל הייתי מגרדת או מרסקת במזלג ומביאה לאט לאט בהתחלה כמה כפיות ועם הזמן זה גדל עד שביססו ארוחות. בעקרון ברגע שהתחלתי טעימות תתחילי לתת מים לפני גיל חצי שנה מים שעברו הרתחה. כל כפית שלוק קטן של מים אחרי כמה ימים שהם כבר אוכלים יותר משתיים שלוש כפיות אז כל כמה כפיות מים וברגע שביססו ארוחה אז חופשי מים כל הארוחה וברגע שביססו 2 ארוחות ומעלה מין חופשי לאורך כל היום. אצלי מגיל חצי שנה שבעה חודשים אכלו שלוש ארוחות מים חופשי ומגיל 7 חודשים כבר לא הייתי מרסקת בכלל את האוכל... הילדים יכולים לעבור בין מרקמים שונים של אוכל תוך מספר ימים ממחיתי גייסתי למרוסק דק ואז מרוסק גס ואז חתוך קטן ואז חתוך גס וכו'.... אני גם עובדת בשיטה היקשרותית התפתחותית שיטת בייבילד וכו'

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך