לא יודעת אם את אוהבת אבל יש לי מתכון לעוגת תפוחים מושלמת
משתמשת פורטי23 במאי 2023 בשעה 00:30
ליאן אשמח כן
ליאל אפשר את המתכון לסופלה גם?
משתמשת פורטי23 במאי 2023 בשעה 00:56
שלב 1: את מקלפת 2-3 תפוחים ירוקים ופורסת אותם או חותכת אותם לקוביות גדולות.
מעבירה את חתיכות התפוחים לקערה, מוסיפה כף אחת של סוכר וחצי כפית קינמון ומערבבת.
שלב 2: בקערה נפרדת את מערבבת את יחד את כל המרכיבים הבאים:
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל+ אבקת אפיה)
שלב 3:
לוקחת 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת גדולה.
משמנת את כל התבנית בפנים
מפזרת מעט פירורי לחם רגילים (של שניצל) בתוך התבנית ודואגת שהתבנית כולה מכוסה בפירורי לחם שכבה דקה
את כל מה שלא נדבק לשמן לזרוק לפח.
את מפזרת בתבנית את התפוחים ומעל יוצקת את העיסה, תשימי לב שהעיסה נכנסת טוב טוב בין החריצים של התפוחים.
שלב 4: מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ואופים אותה על 180 מעלות כ20-30 דקות
לוודא כמובן מידי פעם עם קיסם ושהעוגה יציבה במרכז שלה ואם יש צורך אז להמשיך לאפות אותה עד שהיא מוכנה.
כשהיא מוכנה להוציא ולקרר.
שלב 5: לפני ההגשה לפזר על העוגה אבקת סוכר.
אפשר לשמור את העוגה מחוץ למקרר ואפילו רצוי כי מקרר דיי הורס אותה.