עוגת שוקולד ללא קמח מ-5 מרכיבים בלבד
רכיבים לעוגה בקוטר 22:
150 (3/4 כוס) שמן זית
300 גרם שוקולד מריר 60%
5 ביצים L
50 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר קנים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות בחום עליון תחתון.
בקערה שמתאימה למיקרוגל מניחים את השמן והשוקולד וממיסים בזהירות בפולסים של של עשר שניות עד להמסה מלאה ומניחים בצד לצינון.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר ואם רוצים קורט מלח ומקציפים עד לקצפת תפוחה ויציבה.
מסננים את הקקאו לקצפת הביצים וממשיכים לעבד רק עד לאיחוד.
בעזרת לקקן מעבירים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים לאיחוד. ממשיכים לאחד בין התערובות, נסו להמנע מערבוב יתר ולהפסיק כשהתערובת אחידה.
משתמשת פורטי23 בדצמבר 2021 בשעה 15:32
מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה ואופים את העוגה 30-35 דקות או עד שהעוגה לא רוטטת יותר במרכז. בעוגה קצת שוקעת בקירור שלה אל תחששו.
משתמשת פורטי23 בדצמבר 2021 בשעה 15:32
אם רוצים מגישים עם גנאש שוקולד- ממיסים בזהירות 100 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות שמן זית ומורחים על העוגה.