תינוקת בת 6 ימים, כמה חלב שאוב (בדגש על שאוב ולא תמל) לתת לה כל ארוחה ?
ואם אפשר לקבל הסבר על הקפאת חלב אם , לכמה זמן מספיק מותר להקפיא ? ואיך מפשירים ?
הריון ולידה
💬3 תגובות
תגובות (3)
משתמשת פורטי12 בדצמבר 2021 בשעה 20:12
תנסי להביא לה 60 אם היא רוצה עוד תביאי לה יותר…אין הבדל בין תמל לחלב שאוב מבחינת כמויות שתינוק אוכל. ולגבי הקפאה אפשר עד חצי שנה להקפיא חלב שאוב. כשאת רוצה להפשיר תקחי קערה תניחי את השקית במים - פושרים - בדגש על פושרים לא רותחים. וזה ממש כמה שניות מפשיר…לא לשקשק את השקית, את יכולה לערבב בתנועה בסיבובים בעדינות
משתמשת פורטי12 בדצמבר 2021 בשעה 20:21
יש הבדל בכמויות בין תמ''ל לחלב שאוב. תמ''ל מגדילים כל פעם וחלב שאוב בשלב מסוים נשאר באותה הכמות כל הזמן וההרכב שלו משתנה ע''פ צרכי התינוק.
מגיל שבוע עד חודש תינוק אוכל חלב שאוב בכמות של 60-90. תלוי בתינוק.. כמובן שיש צורך בהאכלה תומכת הנקה כדי לא להרחיב סתם את הקיבה (האכלה איטית ומבוקרת עם פטמה חצי מלאה והתינוק לא שוכב אלא כמעט מאונך).
חלב טרי אפשר להחזיק בחוץ בטמפ' החדר עד 4 שעות. אם את רוצה לשים במקרר, שימי לא הדלת אלא במדף פנימי. מומלץ עד 4 ימים.
אם את רוצה להקפיא, לשים במדף פנימי במקפיא, מומלץ עד 3 חודשים.
את יכולה להפשיר ע''י העברה למקרר ואז מותר לצרוך עד 24 שעות מההפשרה או ע''י חימום בעקה עם מים חמימים או מתחת לברז מים חמימים (לא רותחים כי זה הורס את החלב).
משתמשת פורטי12 בדצמבר 2021 בשעה 20:23
מגיל חודש עד לנצח נצחים נותנים חלב שאוב בערך 90-120 תלוי בתינוק.
אל תיבהלי אם החלב נראה גושי או בצבע שונה במקרר/מקפיא. זה תקין! את מפשירה ומערבבת.
אם עדיין את לא בטוחה שהחלב בסדר לאחר החימום, תריחי ותטעמי אותו.