איך אתן מכינות את הסלומון שלכם? אשמח למתכונים
אוכלאוכל
💬6 תגובות

תגובות (6)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2021 בשעה 10:27
אכתוב לך מהראש.. סלומון מרוקאי שבעלי מטורף עליו במיוחד עם חלה של שבת- מצרכים: דג סלומון 2-3 גמבות (אפשר בצבעים) פלפל חריף ראש שלם שום פפריקה מתוקה/מרוקאית כורכום מלח אבקת מרק טיפה כמון שמן כוסברה אפשר להוסיף-גרגרי חומוס, תפוחי אדמה, וכל מה שמתאים.. משרה את הסלמון כמה דקות בלימון, בינתיים בסיר עם שמן מרככת את התפוחי אדמה, כשזה כבר מתחיל לשנות צבע מוסיפה את הגמבות, פלפל חריף ושום לצריבה קלה.. בקערה מערבבים את השמן עם כל התבלינים וכל חתיכה של דג מטבילים ומכניסים לסיר. רבע כוס מים, כשהמים מבעבעים להנמיך את האש (לא עד הסוף) 20 דקות ולהוסיף כוסברה, ועוד 20 דקות פחות או יותר עד שמוכן
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2021 בשעה 10:37
בתנור גם מושלם!!! לארוחת צהריים קלילה . אני שמה בקערה חרדל טיפה לימון סחוט שום כתוש , פלפל שחור מלמעלה . רוטב וינגרט אם מתחשק לי , מלח וזה יוצא בול כמו הרוטב של איקאה אם את מכירה. טעים ממש. או אם באלי טיפה מתקתק , אז שום כתוש, צילי גרוס, רוטב צילי מתוק, מלח גס בתנור. או מטוגן עם חמאה אבל חושב אם את מטגנת להתחיל בצד של העור , וללחוץ על הדג עם מרית , כי בטיגוו ראשוני בחמאה הדג נוטה להתכווץ. (גם לדתיים ספרדים מותר דג עם חמאה)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2021 בשעה 10:41
קודם כל אני משאירה אותו קפוא ואז בזרם מים אני פשוט מקלפת את העור(הוא לא מתפרק) מטגנת בצל מוסיפה שום מגרדת עגבניה ורצועות גמבה מוסיפה כוסברה שמיר רסק עגבניות ומים לוקחת שליש כוס שמן מוסיפה לה תבלין לדג פפריקה מלח פלפל שחור מערבבת טוב טוב ושופכת הכל מלמעלה כשהרוטב רותח מוסיפה את הדג מבשלת בערך 20 דקות וזהו
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2021 בשעה 12:31
נעהלה איזה קטע כל שבת אני מכימה דגים מרוקאים ותמיד רציתי לעשות סלמון ולא ידעתי איך ועכשיו אני מבינה שזה בול כמו שאני עןשה לדגים הרגילים תודהה

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך