ריבת אתרוגים : מתכון לקילו
עם סקוץ וסבון כלים שוטפת היטב כל אתרוג ומכניסה למים רותחים לשעה של הרתחה
לאחר מכן מסננים מקלפים את הקליפה ושוב פעם חצי שעה הרתחה ככה 4 פעמים ( להחליף מים כל פעם )
לאחר מכן חותכת כל אתרוג לחצי מוציאה את הגרעינים וחותכת לקוביות שוב פעם הרתחה ( עוד 3 פעמים , להחליף בכל פעם מים )
בסיר לשים קילו סוכר + 2 שקיות סוכר וניל + 3 כוסות מים לערבב עד שהסוכר נמס ולהוסיף את האתרוגים , בישול של כ 3 וחצי שעות על אש נמוכה מידי פעם לערבב , בכל פעם שהמים מצטמצטמים להוסיף חצי כוס מים כל פעם
* יחס של אתרוג לסוכר הוא 1:1 תשקלו לפני את האתרוגים ככה תדעו כמה סוכר תצטרכו
* איך תדעו שהריבה מוכנה ? שימו צלחת במקפיא , תוציאו אותה ושימו מעט מהריבה תעשו שביל אם הרוטב מצטמצם מהר - לא מוכן , אם לוקח לו זמן - מוכן
בהצלחה 🙏🏼