עזרה מהמומחיות- צלי בקר פרוס איך מכינים? לא בתנור. אולי ברוטב פטריות או משהו אחר. אבל הבשר כבר פרוס לפני בישול
אוכל
💬4 תגובות
תגובות (4)
משתמשת פורטי17 בספטמבר 2021 בשעה 05:36
להרתיח היטב עד המזלג ננעץ-( מומלץ להרתיח עם גרגירי פלפל אנגלי ועלי דפנה, גזר שלם ושורש סלרי אבל מה שיש לך טוב ) במהלך הרתיחה להוציא את כל הקצף עם כף.
ממליצה בערך אחרי חצי שעה להחליף מים - זה הכי טוב לעיכול שלנו, ( זא להרתיח חצי שעה עם מים בלי תוספות ואז להוסיף מים ואת הפלפל האנגלי השלם ועוד )
אז אחרי שהמזלג ננעץ להוציא את פרוסות הבשר ולצלות בסיר עם שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס כל פרוסה משני הצדדים.
להוציא את הפרוסות הצלויות הצידה,
באותו סיר להכין רוטב -
לדוגמא פטריות ויין-
להכניס בצל סגול אחד ובצל לבן אחד,
טיגון( אם יש בצלי שאלוט עדיף)
כשהבצל שקוף,
להוסיף חבילה של פטריות טריות ( לבנות או פורטבלו - הכי טעים לדעתי חצי חצי ),
להוסיף 3 שיני שום כשהפטריות מקבלות קצת צבע.
ואז להוסיף כוס יין אדום( חדפ קר )
ו4 כוסות מהציר ( חדפ קר )
תיבול -
כפית פפריקה, כפית אבקת מרק בצל, כפית אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל ( לא הרבה כי המלחת את הבשר בצליה )
לתת לזה להתבשל היטב - בערך 2 על אש בינונית, ולהוסיף ציר כל הזמן שרואה שחסר.
בסוף 5 דק ארחונות להוסיף פטרוזיליה טריה .
ממליצה לך להסתכל המתכון של יונית צוקרמן - צלי בשר ברוטב יין ופטריות .
זו המנה הכי טעימה שיש.