
משתמשת פורטי3 ביולי 2021 בשעה 22:02
תבנית טארט קוטר 24
לבצק:
200 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
1ביצה M
קורט מלח דק
למלית:
כוס אגוזי פקאן
חצאי פקאנים
2/3כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
2/3כוס סירופ מייפל
2 ביצים M
50 גרם חמאה מומסת
קישוט:
1/2כוס אגוזי פקאן
חצאי פקאנים
אופן הכנה
מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר, המלח והחמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים דקים.
מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהפירורים מתגבשים לבצק. עוטפים בניילון ומכניסים לקירור למשך כשעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית פאי.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מכינים את המילוי: מכניסים למעבד מזון עם להב קיצוץ את כל מרכיבי המילוי ומפעילים את תוכנית הקיצוץ 3 פעמים.
שופכים את המילוי לתוך קלתית הבצק, מסדרים מלמעלה חצאי פקאנים במעגלים ומכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
אור קולד - בישולים ומתוקים

💬4 תגובות👍7 לייקים