יש לי מתכון למטבוחה מנצחת לדעתי. אבל זה לא מה שכולם מכירים. אבל הטעם מושלם.
בצל
3 פלפלים ירוקים
7 שיני שום
קופסת רסק
פלפל חריף לפי טעם (אני לא שמה בכלל כי אני לא אוהבת חריף)
קוצצים את הבצל דק. אני שמה את זה במעבד מזון וטוחנת גס. מטגנים עד שמזהיב ואז מוסיפים את הפלפלים והשום שגם טחונים גס.
מוסיפים קופסת רסק ומלח ומערבבים עד לרתיחה. כשזה רותח מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם. זה צריך להיות על האש איזה שעה וחצי
משתמשת פורטי17 ביוני 2021 בשעה 04:35
טוב שמעי את חייבת להכין בול כמו שאני אומרת לך ייצא לך היסטרי זה הכי טעים וטבעי שתטעמי!!
להרתיח בסיר מלא עגבניות וכשהן מתרכחות להוציא ולקלף אותן , לשים בסיר למעוך ולהוסיף טיפה שמן על אש קטנה סוגרת טיפה עד שאת רואה שהעגבניות מוציאות הרבה נוזלים ונהיה לך רוטב יפה, מוסיפה מלח טיפה פלפל ממש טיפה!!! ופפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה) וטיפה טיפה סוכר להוריד את החמיצות.
ונותנת לזה להצטמצם עד שכמעט אין מים בסיר רק עגבניות.
לוקחת גמבה ופלפל חריף (במידה ואוהבים חריף) אם לא אז רק גמבה
וכמו שהם זורקת לתנור עד שהם מתקלים ואת רואה צבע כמו של מדורה כזה.
מוציאה מקלפת בידיים את תראי שהכל רך כזה מוציאה כמובן את הגרעינים וחותכת לרצועות ואז רק שהרוטב של המטבוחה ממש מצומצם אז זורקת את זה לשם.
בתאבון!!
משתמשת פורטי17 ביוני 2021 בשעה 04:35
אה ושכחתי להגיד לך להוסיף שום חח
משתמשת פורטי17 ביוני 2021 בשעה 04:36
זאת מטבוחה מרוקאית הכי נדירה בלי רסק וכל השטויות רק עגבניות טבעי!!!