מתכון לקיש לשבועות 😍😋 לבצק פריך: 150 גרם חמאה קרה 240 כוס קמח ביצה 1 בגודל לארג 4 כפות חלב טיפה מלח במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון (אפשרי גם ביד) שמים חמאה, קמח והמלח עד שנהיה תערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים את הביצה והחלב (שימו לב לא לעבד יותר מידי זה הורס את הפריכות.. בין 2 נירות אפייה תרדדו לעובי של בערך חצי סנטימטר (לא דק מידי לא עבה מידי) תהפכו על הרינג ותחתכו את הצדדים שישב בול. (תוספות לקיש: כל ירק שתרצו; בצל, בטטה, קישוא, פטריות חצילים תחתכו לחתיכות מרובעות כמו לסלט גס שימו שמן זית ומלח ולתנור. לברוקולי או כרובית: לחלוט במים רותים עם קמת מחי ל10 דקות, לסנן ולפזר בתוך הקלתית ולפזר מעל גבינות שאוהבים!! אני אישית ממליצה על בולגרית ומוצרלה זה אש! רוטב רויאל אש!!!! שמנת מתוקה, 2 בייצים, כף של קמח, מלח פלפל אבקת שום וטיפונת אגוז מוסקט למי שאוהב. לערבב את כל החומרים ביחד עם מטרפה להכניס לאפייה בחום של 179 מעחות עד שהמילוי מזהיב ומתייצב 😋😋😋😋
אור קולד - בישולים ומתוקיםאור קולד - בישולים ומתוקים
💬11 תגובות👍4 לייקים

תגובות (11)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי11 במאי 2021 בשעה 16:20
וואי נראה מעולה, תודה אור!! אופים את הקלתית קודם בנפרד או הכל יחד?
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי12 במאי 2021 בשעה 11:29
אפשר מתכון לבצק פריך פרווה בבקשה.. תודה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי15 במאי 2021 בשעה 23:52
לאפות קודם את הבצק לבד???
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי16 במאי 2021 בשעה 00:00
שירה והריונית אני אופה ביחד אפשרי גם לאפות קודם את הבצק לחצי אפייה ואז את השאר

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך