*עוגת שוקולד*
*מצריכים:*
• 2 חבילות שוקולד מריר
• 6 ביצים
• כוס וחצי סוכר
• 2 כפות קקאו
• 2 כפות יין
• ¼ כוס שמן
• כוס קמח
• שקית א. אפייה
• ½ כוס מים
• קצפת ריצ'
*אופן הכנה:*
שמה בקערה חבילת שוקולד, כוס סוכר, קקאו, יין ומים וממיסה במיקרוגל עד למרקם חלק.
מפרידה ביצים את הצהוב את שמה בקערה עם השוקולד המומס עם שמן, כוס קמח א.אפייה, מערבבת טוב עד שהבלילה תהייה חלקה.
אחר כך מקציפים את הלבן עם חצי כוס סוכר עד שהוא עומד יפה.
שמים את הבלילה של השוקולד על הקצף של הביצים ומערבבים טוב טוב עד לצבע אחיד.
יוצקים לתבנית A4 ומכניסים לתנור בחום של 180° ל-40-45 דקות.
כשהעוגה מוכנה והתקררה תמיסי במיקרוגל חצי קופסא של קצפת ריצ' עם חבילת שוקולד ותשפכי מעל העוגה 😊
משתמשת פורטי18 בפברואר 2021 בשעה 11:02
ממש ממש טעים
משתמשת פורטי18 בפברואר 2021 בשעה 11:13
עוגת שוקולד-
כוס 250 מל
כוס שוקולית
כוס קמח תופח
סוכר 1/2 כוס
כף גדושה קקאו
כוס שמן
מיכל שמנת מתוקה פרווה
4 ביצים
לערבב יבשים
ליצור גומה
לשים רטובים
לאחד
לתנור 180 מעלות
חצי שעה 40 דק
(אני מעדיפה לשים כוס קמח ושקית אבקת אפיה)
משתמשת פורטי18 בפברואר 2021 בשעה 12:09
*עוגת וניל*
כוס מדידה חד פעמית חמה
5 ביצים L
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים ( משקה קל)
1-1/2 כוסות קמח מנופה
2 שקיות אבקת אפיה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
להפריד חלמונים וחלבונים
לחלמונים להוסיף את השמן 1/2 כוס סוכר ואת האבקת האפיה לערבב היטב
להוסיף את שאר המרכיבים לערבב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים
להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב
לקפל את החלבונים והחלמונים
לאפות בתנור ב-180° כ-40 דקות
לפזר אבקת סוכר מעל
באהבה