מרכיבים
7 ביצים (גודל מדיום או 6 לארג')
1 ורבע (או וחצי) כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות קורנפלור - מלאות
2 כפות פודינג וניל - מלאות
750 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
רבע כוס חלב (כוס חד פעמית קרה)
אופן ההכנה
1עוגת גבינה מוצלחת לפי שלבים מדוייקים: להוציא 7 ביצים מהמקרר ולהניח אותם בצד כחצי שעה (חובה בטמפרטורת החדר ולא קרות), 750 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז, 1 שמנת חמוצה, כוס ורבע סוכר, 5 כפות מלאות קורנפלור, 2 כפות מלאות פודינג וניל, 2 סוכר וניל.... את החלבונים נקציף במהירות גבוהה של המיקסר עם טיפה מלח, עד לקבלת קצף לבן ורק אז נוסיף את הסוכר בהדרגה, הקצף צריך לצאת יציב ומבריק אך לא נוקשה.....בקערה שניה שמים את החלמונים עם רבע כוס סוכר ו-2 סוכר וניל, מייד נטרוף במטרפה ידנית עד שנקבל קרם לבן בהיר, רק אז נוסיף את שאר החומרים. מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים בכלל......ואז שליש מהקצף הלבן נוסיף לתערובת הגבינות, נערבב טוב טוב , ואחר כך נוסיף את השליש השני והשליש האחרון, לערבב בתנועות עטיפה עד לאיחוד 2 התערובות......לשמן סיר של גחנון עם מרגרינה או מחמאה מומסת(לא שמן), נרפד עם נייר אפייה ונוציא שוליים כדי לתת לה לעלות כאוות נפשה, לא לשכוח לשמן גם את הנייר אפיה מסביב לכל הסיר. נמלא תבנית של התנור עם מים, ונשים את הסיר בתוך תבנית המים.... לתנור לשלב שלישי מלמעלה,בחום של 180 מעלות לרבע שעה, ונוריד ל- 150 מעלות לעוד שעה.....להשאיר בתנור כבוי עוד שעה, כשהעוגה מתקררת מעט......לקלף את הנייר בעדינות...להכניס למקרר לשעתיים לפחות,להפוך על צלחת רחבה