ריבת אתרוגים
יש לי אתרוג תימני גדול שבעלי בירך עליו בסוכות. אני עכשיו מתחילה את שבוע 39 והבנתי שזאת סגולה ללידה קלה.
איך מכינים??? ואיך מנקים את הריסוס ממנו?
הריון ולידה
💬3 תגובות
תגובות (3)
משתמשת פורטי14 בדצמבר 2020 בשעה 08:44
אנונימית אני רוצה לעשות בשמים מהאתרוג התימני. את יודעת אולי איפה אני יכולה להשיג במרכז?
משתמשת פורטי14 בדצמבר 2020 בשעה 08:46
אין לי מושג ... בעלי קנה הכל יחד כשהוא קנה את המינים בסוכות
משתמשת פורטי14 בדצמבר 2020 בשעה 11:43
מתכון לריבת אתרוגים
הרעיון הוא כך. משקל הפרוסות שיוצאות מהאתרוגים כך יהיה משקל הסוכר.
וזה לאחר הורדת הקליפה והפנים.
לדוגמא: עם המשקל של האתרוגים הוא קילו. כמות הסוכר תהיה קילו וכן הלאה
שלב ראשון משפשפים תחת זרם מים עם ברזל לכלים את הקליפה
שלב שני מקלפים את הקליפה עם קולפן ושישאר מעט מן הקליפה(מוסיף המון לטעם כמו שמקלפים מלפפון לא עד הסוף)
פורסת את הגבעול. מצד שני את הפיטם
חוצה את האתרוג ל2 לאורך
מוציאה את הפנים והגרעינים
פורסת פרוסות לא עבות ולא דקות ומרתיחה במים שמכסים את כל הפרוסות עד שהפרוסות מתרככות ומסננת
שוב פעם מרתיחה במים חדשים לעוד שעה והפעם כדי להוציא את המרירות
לאחר מכן מסננת
מעבירה לסיר עם הסוכר
מכסה במכסה ועל אש נמוכה.
לאחר חצי שעה מוסיפה כפית קינמון ומיץ מלימון אחד.
כשכמות הסוכר נספגת באתרוגים והפכו שחומים מכבה וממתינה שיתקרר. מאחסנת בקופסא אטומה ולמקרר ..מחזיק מעמד המון זמן!! בהצלחה!!