אלפחורס:
מצרכים:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
2 חלמוני ביצה
3/4 כוס קורנפלור
כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כף חלב
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים אבקת סוכר עם חמאה
מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב
מוסיפים את הקורנפלור, קמח, א. אפיה ומערבבים
מוסיפים חלב ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעה.
מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ
קורצים עיגולים
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כ 8 דקות (העוגיות צריכות לצאת לבנות ומעט רכות והתחתית צריכה להיות טיפה שחומה עם בועות קטנות)
שמים בצד לקירור
כשהעוגיות התקררו הופכים אותם ושמים כף ריבת חלב בעוגיה וסוגרים בעוגיה נוספת, כך עם כל העוגיות
מגלגלים את צידי העוגה בעוד ריבת חלב ומגלגלים לסיום בקוקוס.