באלי קציצות חזה עוף עם תפוחי אדמה ופטריות מישהי יש לה מתכון לתת לי ? אני תמיד מכינה ויוצא לי מלא מים 😓
אוכל
💬5 תגובות
תגובות (5)
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2020 בשעה 10:19
חצי קילו עוף טחון.
חצי חבילה פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
חצי כוס פרורי לחם
ביצה אחת
תבלינים: מרק עוף פלפל שחור כורכום מעט וכמון.
ותבלין לקציצות.
רוטב:
מטגנת בצל אחד עד להזהבה,מוסיפה סלסלת פטריות טריות פרוסות או קופסת שימורים 1.
מקלפת 4 תפוחי אדמה בינוים וחותכת לפלחים או קוביות ומוסיפה.
מוסיםה קופסא קטנה (100 גר') רסק עגבניות ותבלינים:פפריקה מרק עוף פלפל שחור כמון.
מוסיפה מיים כמעט עד לכיסוי הירקות ומרתיחה רבע שעה ,מנמיכה את הגז ומגלגלת קציצות ומוסיפה.אחרי 5-10 דקות תגביהי שוב את הגז ותבשלי עד שהרוטב מצטמצם לרמה הרצוייה.
בתאבון
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2020 בשעה 10:22
בטח!! לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון, לערבב עם שני בצלים יחסית גדולים טחונים(לא קצוצים!!), מלח פלפל מעט כורכום (פפריקה אם את אוהבת). 4 כפות פירורי לחם, ביצה אחת, אני אוהבת להוסיף קצת כוסברה או פטרוזיליה(לא חובה).
לרוטב:
בצל קצוץ, כפית שום כתוש, גבעול סלרי שלם רק שיוציא טעמים, פטריות לטגן ביחד עד שמזהיב בעדינות, להוסיף 5 כוסות חד פעמיות של מים, ולהביא להרתחה,
משתמשת פורטי6 באוקטובר 2020 בשעה 10:24
להוסיף את תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות, תיבול מלח פלפל כורכום ומעט כמון, אפשר אבקת מרק עוף אם את אוהבת אני פחות בקטע, לבשל אחרי שרתח על אש נמוכה בחצי שעה 40 דקות, בסוף לפזר למעלה כוסברה קצוצה.
אם את אוהבת אני מציעה להוסיף שומר חתוך בהתחלה לכל התהליך אפשר גם אפונה.