מרק תימני עם לחוח ביתי..פשוט וטעים 😍😍
אוכלאוכל
💬15 תגובות

תגובות (15)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי5 באוקטובר 2020 בשעה 13:30
.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי5 באוקטובר 2020 בשעה 13:53
אפשר מתכון ללחוח??? ניסיתי להכין ולא הלך לי... סבתא שלי כבר ממש מבוגרת וכמובן לא יודעת כמויות...חחחחח
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי5 באוקטובר 2020 בשעה 14:01
מצרכים : קילו קמח כף מלח כפית סוכר כף ו3/4 שמרים יבשים 2 כפות סולת אופן הכנה : שמים בקערה את הקמח ,מוספים את השמרים והסוכר ומערבבים טוב ,מוסיפים שמרים . בסיר קטן מרתיחים 2 כוסות מים ומוסיפים 2 כפות סולת ומערבבים ללא הפסקה כ2 דקות .. מקררים ,מוסיפים כוס מים פושרים ומוסיפים לקערה עם הקמח .מוסיפים עוד 4.5-5 כוסות מים מערבבים טוב עד שאין גושים בעיסה (רצוי עם בלנדר מוט ) מניחים להתפחה של כשעה וחצי-שעתיים לאחר התפחה מערבבים טוב (במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קצת מים) ,במצקת שופכים למחבת קרה ושמים על אש גבוהה ,אחרי כל לחוח מוכן צריך לקרר את המחבת ולשים את העיסה כשהמחבת קרה . (אני אישית שמה כל לחוח מוכן על מגבת ומעבירה לצלחת אחרי שמתקרר) מכל קילו יוצא כמות יחסית גדולה תלוי גם בעובי הלחוח שעושים ,אני אוהבת שזה קצת עבה אבל עושה בד"כ חצי קילו וחצי מהכמות שרשמתי ..ויוצאים לי בערך 12 לחוחים (: וחובה לקרר את המחבת בכל פעם לפני ששמים עוד מהעיסה ,כדי שלא יישרף מהתחתית . (:
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי5 באוקטובר 2020 בשעה 14:02
יווו אנסה את זה... תודה רבה

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך