מתכון: עוגת שמרים קלה ללא התפחה
מצרכים
בצק:
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
מילוי שוקולד:
8 כפות קקאו
12 כפות סוכר
כמעט כפית קינמון
חצי חבילת פודינג שוקולד מריר
מעט תמצית וניל
חצי כוס מים רותחים
ביצה
מעט דבש
אופן הכנה
שמים את המרכיבים לבצק במיקסר , לשים 8 ד’
מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה (אני שמה במקרר לשעה )
מחלקים את הבצק ל5 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק ורחב.
נעבור למילוי שוקולד, מערבבים 8 כפות קקאו, 12 כפות סוכר, כמעט כפית קינמון, חצי חבילת פודינג, שוקולד מריר, מעט תמצית וניל וחצי כוס מים רותחים, אם צריך מוסיפים עוד קצת עד שמגיע למרקם משחתי.
מורחים מעל כל חלק של בצק ומגלגלים או עושים כל צורה אחרת.
מורחים ביצה שמעורבבת עם מעט דבש ומים רותחים.
לתנור 185° בערך 20 ד’
מכינים סירופ מ3 כפות סוכר וכוס מים רותחים ומרתיחים עד שנעשה מעט סמיך(סירופ)
ברגע שהשמרים יוצאים מהתנור למרוח עליהם סירופ