עוגת שמרים מריכה מתכון שלא מתפקשש אבל בדיוק איך להכין אותו נסיתי להכין אחד והכל הלך לפח 😭 וצריכה מתכון לפיצה אחד טוב שלא מתפקשש רק ממי שניסתה את המתכון ובאמת שהוא קל תודההה
אוכלאוכל
💬6 תגובות

תגובות (6)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 באוגוסט 2020 בשעה 16:38
מתכון לבצק: 2 כפות שמרים +2 כפות סוכר +כוס מיים חמימים לערבב בקערה ולהניח ל5 דקות בצד. בקערת הלישה שמים קילו קמח מנופה + 2 שקיות סוכר וניל + 2 כפות סוכר +חצי כף מלח. מוסיפים כוס שמן ואת תערובת השמרים ומתחילים ללוש. מוסיפים מיים בהדרגה עד שהבצק אחיד ויכול ליהיות קצת דביק זה לא נורא. לשים בסך הכל כ10 דקות. מורחים את כדור הבצק בשמן(לא הרבה ) מחזירים לקערה. אני מתפיחה לילה במקרר. אפשרי גם בחוץ לשעה ,מורידים נפח ושוב שעה. מתכון למילוי שוקולד: (מתכון שראיתי כאן בפורום,רשמתי כאן חצי מכמות המרגרינה כי לטעמי היה שומני הממרח) כוס קקאו 2 כפות קרונפלור כוס סוכר 1 חבילה אינסטנט פודינג 2 כוסות מיים 50 גר מרגרינה. 100 גר שוקולד מריר. מבשלים הכל בסיר עד להמסה מלאה ושמים בצד עד שמצטנן לחלוטין. מחלקים את הבצק ל5 עיגולים ומרדדים למלבן. מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה. מקפיאים את הרולדות לחצי שעה. חוצים את הרולדה לרוחב ועושים צורת בורג. מתפיחים את העוגות ל20-30 דקות נוספות. מורחים ביצה ואופים כ25 דק' בתנור שחומם מראש על 220⁰. כשהעוגות בתנור,מכינים את הסירופ סוכר. כוס וחצי מיים כוס וחצי סוכר וכף תמצית וניל. מורחים על העוגות כשיוצאות מהתנור. בתאבון😋❤
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 באוגוסט 2020 בשעה 16:40
פיצה: לערבב קילו קמח עם כף מלח ו2 כפות סוכר. בקערה קטנה לערבב 2 כפות שמרים עם 2 כפות סוכר וכוס מיים חמימים ולהניח בצד מכוסה כ5 דקות. לאחר מכן להוסיף את תערובת השמרים וכוס שמן לקמח ולהתחיל ללוש ותוך כדי להוסיף עוד 1.5-2 כוסות מיים חמימים. להתפיח שעה מכוסה ,להוריד נפח ולהתפיח שעה נוספת.(אם יש זמן) מחלקת את הבצק ל3 חלקים ומרדדת. אופה כ10 דקות את הבצק. רוטב: קוצצת ראש שום שלם ומטגנת ,מוסיפה קופסא עגבניות מרוסקות יכין (או לחילופין בערך8-9 עגבניות מגורדות) ממשיכה לבשל כ5 דקות ומוסיפה(לא חייב) חצי מיכל שמנת מתוקה. תבלינים: מלח פלפל שחור פפריקה ואורגנו/בזיליקום. ממשיכה לבשל עד שהרוטב מצטמצם עוד קצת. יוצקת רוטב על הפיצות. מפזרת גבינה מוצרלה/צהובה מגורדת ותוספות. אני מורחת חלמון בקצוות ומפזרת שומשום. בתאבון😋
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 באוגוסט 2020 בשעה 16:45
יצא לי הבצק של השמרים ממש דביק אי אפשר ללוש אותו ? באיזה כוס מדידה את משתמשת 250 או 200? לגבי הקמח שקלתי במשקל
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי3 באוגוסט 2020 בשעה 16:47
חד פעמי של שתיה קרה,בכוונה לא כתבתי כמות מיים מוגדרת מראש כי אני מוסיפה ממש לאט תוך כדי פעולה של המיקסר. אולי תוסיפי עוד קמח

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך