אימונים בזמן הריון אשמח להסבר יותר ברור, אני מאוד אוהבת לרוץ ( כבר חצי שנה שאני רצה לפחות פעמיים בשבוע). אני בשבוע 4+2.. השבוע הרגשתי עייפות ולא התאמנתי. רציתי לדעת האם אני יכולה להמשיך לרוץ במהלך ההריון ( הדופק ממוצע שלי בריצות הוא בערך 160-170) . במידה ולא האם יכולה להתחיל להתאמן במשהו אחר? משקולות ? אימוני כוח ? מה מומלץ?
הריון ולידההריון ולידה
💬8 תגובות

תגובות (8)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 ביוני 2020 בשעה 07:27
את יכולה להמשיך להתאמן רק לא לעבור דופק של 120, לא לעשות תרגילי בטן בכלל ולא להגיע למצב שהגוף שלך חם ומזיע כי זה ישירות עובר לעובר. אני גם הייתי מתאמנת לפני ההיריון הייתי עושה ריצות, trx, משקולות עכשיו שבוע 7 ובהתייעצות עם המאמנת שלי עברתי לאימוני עיצוב וחיטוב ללא העלאת דופק וללא תרגילי בטן והצטרפתי לשיעואי פילאטיס שזה מדהים לקראת הכנה ללידה. ממליצה מאוד
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 ביוני 2020 בשעה 07:29
למיטב ידיעתי אסור להעלות את הדופק יותר מדי (אני חושבת שמותר עד 130).. אני מתאמנת עם מאמן אישי עוד הרבה לפני ההריון, ועד עכשיו הוא עשה לי תרגילי כוח כמעט כמו לפני ההריון (פשוט עם משקולות נמוכים בהרבה ממה שהרמתי), ועכשיו התחלנו להאט יותר את הקצב (אני בשבוע 18).. הוא התחיל להתמקד יותר בתרגילי חיטוב ברגליים, כל מיני תרגילי כוח בטי אר.אקס (תרגילים קלים יחסית ממה שאני רגילה), תרגילים לאגן, תרגילים עם הכדור פיזיו הגדול הזה, ומשקולות של כלום קילו בערך.. והוא נותן לי תרגילי אירובי ממש בקטנה, הדופק שלי מגיע ל-110 גג 120.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 ביוני 2020 בשעה 07:43
את יכולה להמשיך את הפעילות שעשית לפני ההיריון, וכן אפשר להעלות דופק ורצוי לעבוד גם אירובי כדי לשפר את זרימת הדם והחמצן. מה שאסור הוא לנסות לשבור שיאים חדשים, ולהוסיף מאמצים שהגוף לא נחשף אליהם בעבר. נשים שלא התאמנו לפני, לא יכולות להתחיל לרוץ או לעשות פעילות שהן לא עשו לפני. אלא רק בהדרגה ועם ייעוץ. ברור שבטרימסטר ראשון הכל הרבה יותר קשה. אני מציעה שתתייעצי עם מאמן שמתמחה בנשים הריוניות, שיבנה לך תכנית אימון שמתאימה לך ולמצב שבו את נמצאת כרגע (מבחינת אנרגיה וכוחות).
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 ביוני 2020 בשעה 08:20
בדיוק מה שליר אמרה! מותר ואפילו רצוי. בטח אם התאמנת לפני והגוף שלך מורגל לזה. אין שום בעיה להגיע לדופק בריצה (שוב, כל עוד את רגילה לזה) ולא מעבר למה שאת רגילה. אני שבוע 24 ויכולה להגיד לך שאני מתאמנת כרגיל! ממש כמו לפני ההריון ואין לי ספק שזה עושה רק טוב

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות