מתי מתחלים לתת לתנוק שיטעם אוכל ביתי ?
מתי מתחלים לתת לתנוק שיטעם אוכל ביתי? ובמה מתחילים?
אמהות
💬11 תגובות
תגובות (11)
משתמשת פורטי29 באפריל 2020 בשעה 23:01
.
משתמשת פורטי29 באפריל 2020 בשעה 23:34
היי, אני התחלתי בגיל 4.8 חודשים ממש קרןב ל5 חודשים, אחרי ששבוע נתתי ברזל וראיתי שאין עצירות או כאבי בטן...התחלתי בטעימות.
כל יומיים או שלושה ימים, התחלתי בדלעת חצי כפית, המשכתי לקישוא ובטטה והתחלתי ובגיל 5 חודשים התחלתי להכין מרק מהמרכיבים..
את קודם כל צריכה לזהות תסמינים שהילד מוכן...כמו זה שהוא מכניס ידיים לפה, מחזיק את הראש שלו טוב,פותח את הפה כשאת באה לתת לו משהו וכו'...
משתמשת פורטי29 באפריל 2020 בשעה 23:35
יהיו פה נשים שיגידו שרק מגיל חצי שנה מתחילים טעימות, אבל כל אמא תעשה מה שהיא מרגישה לנכון
משתמשת פורטי30 באפריל 2020 בשעה 01:19
אוכל ביתי את מתכוונת מהשולחן שלכם? אז זה מחצי שנה. אבל יש כאלו שלא עושות טעימות במיוחד ונותנות ישר מהאוכל המשפחתי. אבל יש עם זה בעיה, כי לרוב זה אוכל שמורכב מכמה רכיבים, ובצורה כזו אי אפשר לשלול אלרגיה במידה ויש, כי לא תמיד אפשר לדעת לאיזה מהמרכיבים האלרגיה.
לכן ההמלצה לעשות טעימות לכל ירק ופרי, ובהמשך לכל מוצר מזון, טעימה בנפרד של יומיים שלושה, ממש על קצה הכפית כדי לשלול אלרגיה. וזה כן חשוב להקפיד על זה.
אני התחלתי מירקות מבושלים, ואז עברתי לפירות, ומיקס בבוקר של פירות ומיקס בצהריים של ירקות.
להכין אוכל "רגיל" בכמויות רציניות התחלתי רק בגיל חצי שנה. עד אז זה היה כמות של שתיים שלוש כפיות (אחרי כל סבב הטעימות)