צריכה לדאוג ? בן 8 וחצי חודשים עדיין לא יושב. מנסה לשבת אבל נופל ממש מהר, עוד לא זוחל. אם מנסה אז אחורה. הוא המון על הבטן על המשטח, כמה שאני מלמדת אותו לעשות כפיים לא עושה😭😭 אבא אמר כמה פעמים והפסיק יותר ממלמל שטויותת. אוףף למה ככה😭
אמהותאמהות
💬4 תגובות

תגובות (4)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי27 באפריל 2020 בשעה 06:46
לא צריך לדאוג. ולא צריך להשוות :) הבת שלי התיישבה לבד בתשעה חודשים, והתחילה למחוא כפיים רק לקראת עשרה חודשים. זחלה אחורה חודשיים פלוס עד שהתחילה לזחול קדימה. גם לגבי ה"מילים" לא צריך לדאוג. וכרגע זה הברות ולא מילים. לעומת הבת שלי ראיתי תינוקות שהתחילו לזחול בחמישה חודשים, ישבו בחצי שנה ועמדו כבר בשבעה חודשים. ובתשעה חודשים הלכו בלי תמיכה. ומנגד ראיתי תינוקות שבשבעה חודשים עוד לא התהפכו. (אז אני לא מוסיפה את השאר אפילו) ילד של חברים התחיל לדבר רק בגיל שלוש. עד אז היה אומר מילים בודדות ויותר משמיע צלילים מאשר אומר מילים ברורות... ומנגד שמרתי על תינוקת שאמרה ממש מילים והתכוונה אליהם כבר בגיל שנה!
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי27 באפריל 2020 בשעה 07:46
ממש לא לדאוג! לגבי הדיבור- בגיל 8 חודשים לרוב אין עדיין מילים, נשמע מאוד תואם גיל שהוא ממלמל. גם לגבי הישיבה והזחילה, הוא כנראה עוד צריך להתחזק. מעולה שהוא הרבה על הבטן, ואל תלחצי יותר מדי בעניין הכפיים.. זה חשוב ונהדר ללמד אבל ילדים לומדים הכי טוב בצורה ספונטנית. תנשמי עמוק יקירה.. הוא ממש פצפון ולכל ילד הקצב שלו. האחיינית שלי למשל התחילה לזחול ב11 חודשים, בשנה וחודשיים התחילה ללכת ומאז רצה ועושה הכל:))
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי27 באפריל 2020 בשעה 09:21
לולה ודאריה תודה רבה על המענה המפורט הרגעתן אותייי !❣❣❣
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי27 באפריל 2020 בשעה 12:20
8 חודשים לדעתי צריך לזרחול לפחות ישיבה לאט לאט לגבי מילים לא קריטי

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך