עוף מבושל מתכון
הי אני אשמח למתכון חדש לעוף בד"כ עושה עוף בזיתים בלימון בשומר ולפעמים בגזר ופפריקה אין לי תנור אבל בא לי לחדש ואתן אלופות אשמח למתכונים
אוכל
💬5 תגובות
תגובות (5)
משתמשת פורטי24 באפריל 2020 בשעה 07:33
סופריטו – צלי כרעי עוף ותפוחי אדמה בסגנון ספרדי
לפני שמתחילים: את תפוחי האדמה יש להמליח מייד בתום הטיגון – ובמלח דק – על מנת שהמלח ייספג בתפוחי האדמה היטב.
המרכיבים:
8 כרעי עוף, פרוסים לפולקע וירכיים
10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 כפות מלח גס
מלח דק ופלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום – לא חובה
שמן לטיגון – בנדיבות
הכנה:
ממליחים את כרעי העוף ב-2 כפות מחוקות של מלח גס. מעסים את המלח אל תוך העור בעזרת הידיים ומעבירים לספיגה ומנוחה בקערת ערבוב במשך כרבע שעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק וכבד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה עמוקה. נפטרים מהשמן ומסננים את תפוחי האדמה. מעבירים לצלחת מחופה בנייר סופג. ממליחים ושומרים בצד.
יוצקים לסיר עמוק וכבד 1/3 כוס שמן. מחממים מוסיפים את נתחי העוף. מטגנים עד שמזהיבים מכל צדדיהם. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המטוגנות, מערבבים ויוצקים בזהירות כוס מים רותחים. מגבירים אש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים פלפל שחור וכורכום ומנמיכים אש למינימום.
מכסים ומבשלים כשעה עד שעה ורבע, או עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה
ממש טעים - אני מוסיפה 3 שיני שום ובצל מטוגן - יוצא מעדן בהצלחה רבה
משתמשת פורטי24 באפריל 2020 בשעה 07:45
צלי עוףףף טגני מלא מלא מלא בצל להשחמה ותני לו איזה חצי שעה להתקרמל לגמרי תטגני את העוך תערבבי ביניהם ותבלי עם קצת תבילינים יוצא ממש טעים