לידה ראשונה והנקה היי בנות עוד לא ילדתי, מעוניינת להניק.. וזו לידה ראשונה תהיה. איך אדע בעצם שזה מספיק לה?אני לא מעוניינת לשלב תמל . ראיתי המלצות על לקנות גם משקל לתינוקות אבל נשמע לי קצת מיותר גם. יש לכן טיפים כלשהם להנקה ?
הריון ולידההריון ולידה
💬8 תגובות

תגובות (8)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי9 באפריל 2020 בשעה 06:12
אני כמוך אותו הדבר.. קראתי שצריך לבדוק מספר טיטולים רטובים
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי9 באפריל 2020 בשעה 06:25
מה שתמר רשמה. לעקוב אחרי כמות מספקת של פיפי וקקי(בבית חולים אמורים להנחות על מספר מדוייק בימים הראשונים, וגם הסבר על שינוי צבע הצואה של התינוק בימים הראשונים. לפי צבע הצואה, אפשר לדעת שהכל תקין אצל התינוק!) מה שחשוב זה חיבור נכון ויעיל של התינוק לפיטמה, נשמע קל, בפועל זה לא. במיוחד לא בפעם הראשונה. הנקה לפי דרישה, זה הרבה מעבר לאוכל. כעיקרון, בהנקה, לעומת תמל אין האכלת יתר. (נדיר מאוד שזה יכול לקרות, אז לא להסתמך על האחוז הקטן הזה) תינוק שבע, לא יירצה לינוק יותר. מה גם, נפח הקיבה שלהם בימים הראשונים שווה ל5 מל קיבולת נוזלים. ורק בגיל חודש(אם אני זוכרת נכון) הקיבה מגיעה לגודל של ביצה בערך. תינוק ניו בורן, יונק כמות נורא קטנה של חלב בימים הראשונים, אבל לוקח לו המון זמן להגיע לכמות הזו. מהסיבה הזו המון אמהות חושבות שאין חלב. אבל זה לא נכון. ככל שהתינוק יינק יותר, ככה הגוף שלך יתחיל לייצר יותר חלב. כל עוד תניקי, יהיה חלב. (ההנקה הכי חשובה בלילה! לא לפספס אותה!) ברגע שמתחילים לשלב תמל, ולא מחליפים את זמן הארוחה הזה בלפחות שאיבה, הגוף מתחיל להבין שאפשר לייצר פחות חלב. וזו בעצם דרך נורא מהירה לייבוש חלב. (ייקח קצת זמן, אבל זה ייקרה) לכן אם חשוב לך לה(ע)ניק, צריך להתמיד בהנקות, ובמידת הצורך גם שאיבות(במידה ותחליטי לשלב בקבוק של חלב שאוב!)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי9 באפריל 2020 בשעה 06:27
תמר מסכימה איתך! לסנן רעשי רקע מאנשים שאין להם מושג ולו הכי קטן בכל הנוגע להנקה! אמאלה איזה דברים אני שמעתי. מאנשי מקצוע אעלק. פחחחח והמשפחות שאכלו לי תמיד את הראש. וגם בעלי בהתחלה. עד שסופסוף הבין את מהות ההנקה, ותומך בי 1000% בדרך הזו.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי9 באפריל 2020 בשעה 07:19
.

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך