*פשטידת טונה וירקות*
כשרה לפסח
כוס מדידה חד פעמית חמה
*לבסיס*
5 ביצים L
3 כוסות מים
2 כוסות קמח מצה
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
כף פיטורזליה יבשה
פלפל שחור
מלח
לערבב הכל יחד
להשאיר 10 דקות לספיגה
2 תפוחי אדמה מגורדים בפומפיה
2 בטטות מגורדות בפומפיה
בצל ירוק קצוץ
פיטרוזליה קצוצה
2 קופסאות טונה סחוטה משמן
לתיבול הירקות פלפל שחור + מלח
*לרוטב שום*
1/4 כוס שמן
פפריקה מתוקה
5 שיני שום כתוש
לשפוך חצי מהבלילה בתבנית אפיה
לסדר מעל בשכבות:
תפוחי האדמה
(לפזר מלח ופלפל שחור)
בצל ירוק ופיטרוזליה
בטטות
(לפזר מלח ופלפל שחור)
טונה
רוטב שום
שכבה אחרונה לכסות בשאר הבלילה
לאפות ב-170° כ-50 דקות עד שעה
משתמשת פורטי2 באפריל 2020 בשעה 19:41
*תפוח אדמה בתנור ברוטב תפוזים*
5-6 תפוחי אדמה פרוסים
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות מיונז
1/2 כף פפריקה מתוקה
3 שיני שום כתוש
1/2 כוס שמן
חוויג' למרק
כורכום
כמון
מלח
לערבב את כל החומרים
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה (אפשר עם או בלי הקליפה)
לצקת את הרוטב מעל
לכסות בנייר כסף
לאפות ב- 180 מעלות מעלות כ- 45 דקות
להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות לקבלת גוון שחום
בהצלחה
משתמשת פורטי2 באפריל 2020 בשעה 19:41
*קניידלך*
כוס וחצי (חד"פ חמה) קמח מצות
3 ביצים L
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוסות מים
כוזברה קצוצה
פיטרוזליה קצוצה
כורכום
פלפל שחור
בהרט
מרק עוף
מלח
לערבב הכל יחד
להניח רבע שעה לספיגת נוזלים
ליצור כדורים קטנים זה תופח
להכניס למרק
*למרק*
8 כוסות מים
גזר
תפוחי אדמה
קישואים
דלעת
בצל
בטטה....
כל ירק שאוהבים
לחתוך לקוביות קטנות
כוזברה
שמיר
עלי כרפס
לקצוץ דק
לבשל כ-20 דקות
לתבל :
פלפל שחור
מרק עוף
כורכום
מלח
שמן
להוסיף את הקניידלך
לבשל כרבע שעה
אחרי רבע שעה להוסיף :
1 כף קמח מצה
כוס מים
לערבב היטב
לשפוך למרק לבשל עוד 5 דקות להסמכה