סופסוף מילאתי לעצמי את הדודא 😋
עוגת שמרים שוקולד 😋
אוכל
💬5 תגובות👍1 לייקים
תגובות (5)
משתמשת פורטי30 במרץ 2020 בשעה 12:26
יאמי סוף
משתמשת פורטי30 במרץ 2020 בשעה 13:03
יואווו מתכון דחוףף
משתמשת פורטי30 במרץ 2020 בשעה 13:08
מתכוןןןן
משתמשת פורטי30 במרץ 2020 בשעה 13:19
בכיף 😊😊
מתכון ל2 עוגות אינגליש קייק:
לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים (קובייה קטנה)
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
1 ביצה + 2 חלמונים
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות חלב
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים (לפי הסדר) ולשים הכל כ12 דקות עד שמתקבל בצק יחסית דביק, מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת נפח.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל2,
מרדדים על השיש למלבן בגובה 3-4 מ"מ (כאשר האורך הוא באורך התבנית) (לא צריך לרדד על הקמח, הבצק ממש נוח לשימוש 😍)
הכי התעצלתי שיש 😂 אז פשוט מרחתי את המלבן ב2 כפות גדושות של שוקולד השחר ומרחתי באופן שווה על כל המלבן.
אחרי זה מגלגלים את הבצק לרולדה בצורה יחסית הדוקה, חותכים לאורך הרולדה ויוצרים צורת בורג (פשוט מלפפים חצי אחד בשני).
מניחים בתבנית אינגליש קייק מעט משומנת ועושים עוד עוגה עם החתיכה השנייה 😍
מניחים את העוגות להתפחה ,שוב, עד להכפלת נפח.
מחממים תנור ל170 מעלות, מורחים כל עוגה בביצה טרופה ואופים כ3/4 שעה בערך 😍
בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר ביחס של 1:1 (אני הכנתי 50 גרם סוכר ו50 גרם מים וזה הספיק לי ל2 העוגות), מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים ממש 4-5 דקות עד שהסוכר נמס וזה מגיע לרתיחה ומכבים את האש.
כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בעדינות במי הסוכר 😋
נותנים להן להתקרר קצת ואז טורפים 😂
באמת שהמתכון ממש פשוט, והבצק? באמת מאד נוח!
לכל שאלה אני פה 🌸🌸🌸