אני מטגנת בצל במעט שמן זית,רק למי שאוהבת אפשר לכתוש במכתש ועלי זרעי כוסברה ותרמיל אחד של הל, לזרוק את הקליפה של הההל ולסיר את הזרעים. קוביות של בטטות, דלורית, דלעת, עיגולים של גזר.קלופים ונקיים כמובן.
לטגן מעט הכל ולהוסיף מים בגובה הירקות.
אחר כך מוסיפה עוד מים ותבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום, קינמון. מערבבת הכל עד שהירקות רכים,מכניסה בלנדר ידני ומפעילה עד למרק נוזלי ואחיד. אפשר להוסיף גם ג’ינג’ר טרי לפני הבלנדר. יוצא מרק מדהים!!!! מעט חריף מתקתק ובריא מאד. לבריאות 💕
משתמשת פורטי17 בדצמבר 2019 בשעה 11:30
אני מחממת מים שמה בצל עדשים כתומות בטטה דלורית גזר ,כוסברה,שום , אפשרי גם כרישה זה מוסיף המון טעם ..
מחכה שיתרכך ואח"כ מעבירה למעבד מזון
מתבלת.. מלח פלפל כמון טיפה בשביל הטעם כוכרום וקארי . אפשר גם ג'ינגר עניין של טעם.
משתמשת פורטי17 בדצמבר 2019 בשעה 14:48
4 גזרים גדולים
2 בטטה
1 דלורית
1 בצל גדול
חותכת הכל, מטגנת בצל , מוסיפה את כל הירקות, נותנת להם קצת על הגז , מוסיפה מים רותחים עד לכיסוי הירקות, מביאה לרתיחה, -מנמיחה לאש קטנה ושוכחת מהמרקק עד שניהיה הכל מרגרינה😂
קוצצת חצי צרור פטרוזליה מוסיפה מעל, נותנת עוד איזה 3 דק. טוחנת הכל במוט ידני ובתאבון:))
משתמשת פורטי17 בדצמבר 2019 בשעה 21:13
תודה רבה לכולן!
אוצר בדרך,
לכמה מנות מספיק הכמות שכתבת?