מתכון לחלות לשבת ?? רוצה לעשות הפרשת חלה בפעם הראשונה לבד בעזרת השם וללדת בהקדם מתכון טוב לחלות 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 אין לי מיקסר אז מתכון שלשים את הבצק בידיים
הריון ולידההריון ולידה
💬9 תגובות

תגובות (9)

User Avatar
משתמשת פורטי13 בדצמבר 2019 בשעה 08:57
2 קילו קמח חצי כוס סוכר 3/4 כוס חד פעמי שמן 3 כפות שטוחות שמרים יבשים או קובית שמרים + כף וחצי שמרים יבשים (שזה מה שאני עושה ) 2 כפות מלח בהריון מים - בערך 4.5-5 כוסות מים - מדידה 250 מל תמיסי את השמרים בכוס מים , (מהליטר) תערבבי ותניחי בצד לכמה דק את הקמח תערבבי עם הסוכר והמלח , ותתחילי להוסיף מים נגיד 1/3 כמות + המים של השמרים .. תתחילי ללוש קלות ואז תוסיפי את השמן . אח"כ תראי לפי התחושה הבצק ממש לא צריך להיות דליל.. וגם לא קשה .צריך להוסיף עוד מים אבל לשים לב לא יותר מידי.. ממש לא כדאי אני בטוחה שאת כבר ראית בצק חלות  אז בעיקרון אני לשה סה"כ איזה חצי שעה חח .. אבל עושה הפסקה אחרי 20 דק' נותת לו לנוח ואז ממשיכה עוד 10 וזהו משאירה לתפוח .. מורידה את הנפח אחרי התפיחה ואז שוב מתפיחה . ואחכ אפשר לעשות חלות יוצא איזה 7-8 תלוי בגודל  אני מחממתל200 מכיניסה ומורידה ל180 בערך.. ואופה איזה 30 דק'+ .. הבצק צריך להיות רך מעט דביק אבל לא דליל אז מים להוסיף תמיד בהדרגה :). מצרפת תמונה של הבצק ( זה חצי כוסמין חמי רגיל בתמונה ) זה מתכון שאני עושה כמעט 9 שנים ומעבירה למלא בנות :) ממש ממש טעים !
User Avatar
משתמשת פורטי13 בדצמבר 2019 בשעה 08:59
תהני :)

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות